Vijesti 05.10.2022.

Srpska košarkašica Saša Čađo student Nezavisnog univerziteta Banjaluka

ČITANJE: 2 minute

Košarkašica Saša Čađo upisala se na studijski  program Menadžment na ekonomskom fakultetu Nezavisnog univerzitet Banjaluka.

„Odabrala sam NUBL, jer  mi pruža mogućnost da pored treniranja i aktivnog igranja košarke na poziciji beka, stižem na  nastavu i da na konsultacijama sa profesorima  savladam neophodno gradivo iz  ove oblasti“, kaže Saša Čađo.

„Kada završim  fakultet i  kada prestanem igrati profesionalno košarku sebe vidim kao menadžera u sportu, a to će mi studiranje na NUBLu  omogućiti“, ističe Saša Čađo i  poziva sve mlade da, ako imaju dilemu šta upisati, da se odluče za Nezavsini univerzitet Banjaluka.

Prof. dr Ostoja Barašin, Rektor NUBLa  i  košarkašica  Saša Čađo  danas su  potpisali Ugovor o studiranju u  prisustvu predsjednika Upravnog odbora NUBLa prof. dr Zorana Kalinića.

Srpska košarkašica Saša Čađo  rođena je u Sarajevu 1989. godine, a trenutno igra u sastavu poljskog Polkovice na poziciji beka. Osnovnu školu Vuk Karadžić i srednju Ekonomsku školu završila je u Banjaluci. Od 1998.  sa 9 godina počela je da trenira košarku. Profesionalnu karijeru započela je u KK Borac Banjaluka a potom u Mladom Krajišniku iz Banjaluke, sa kojim je osvojila Kup Republike Srpske. Sa sarajevskim Željezničarem  osvojila je dva prvenstva i jedan kup BiH. Kup Srbije osvajala je tri puta, od toga dva puta sa Hemofarmom: 2010. i 2012, te jednom sa Partizanom (2013). Sa Partizanom je 2013. godine osvojila još dva trofeja: prvenstvo Srbije i titulu pobjednika regionalne lige. Saša je u mlađim kategorijama nastupala za reprezentativne selekcije Bosne i Hercegovine, a potom se odlučila da nastupa za najbolju selekciju Srbije. Sa ženskom košarkaškom reprezentacijom Srbije je došla do četvrtog mjesta na Evropskom prvenstvu 2013, naredne godine je izborila plasman u četvrtfinale svjetskog prvenstva, a 2015. godine je na šampionatu Evrope osvojila prvo mjesto. Ovim uspjehom obezbjeđen je i plasman na Olimpijske igre 2016, što je prvo učešće na olimpijskim igrama ženskoj košarkaškoj reprezentaciji pod imenom Srbija, gdje su osvojili bronzanu medalju. Sa reprezentacijom Srbije osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu 2021. godine održanom u Francuskoj i Španiji. Igra na poziciji beka.