Region 23.01.2023.

Srpska lista osudila napad i zahtijeva momentalno povlačenje ROSU sa sjevera KiM

ČITANJE: 1 minuta

Srpska lista saopštila je da je rafalna paljba Kurtijevih specijalaca na Srbe kod ilegalnog punkta na mostu kod Bistričke rijeke u kojoj je teško ranjen M. D. kap koja je prelila čašu nakon serije napada na Srbe od Nove godine na ovamo.

– Nakon što je za Badnji dan pripadnik tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga pucao u srpsku djecu u Štrpcu, danas su Kurtijevi specijalci izrešetali vozilo u kome su bila dvojica Srba i tom prilikom pucali sa ciljem da ubiju – navodi se u saopštenju.

Iz Srpske liste dodaju da nedjeljama upozoraju na neprofesionalno ponašanje Kurtijevih specijalaca koji nastoje da svojim djelovanjem zastrašuju srpski narod i izazivaju incidente, i insistiramo da međunarodna zajednica osudi brutalnost ovih kriminalaca u uniformama, nažalost nema odgovora te ne čudi današnji brutalni napad koji je samo nastavak antisrpske histerije režima u Prištini.

Zahtijevaju momentalno povlačenje svih Kurtijevih specijalaca sa sjevera Kosova i Metohije i hapšenje i sankcionisanje onih koji su danas pokušali da ubiju dvojicu Srba koji su bili u automobilu.

– Јoš jednom naglašavamo da dalje prisustvo ovih formacija nas može dovesti u spiralu događaja koje će nepovratno ugroziti mir na ovim prostorima – navodi se, između ostalog, u saopštenju Srpske liste.

(A.M.)

Oznake: Srpska lista