Sport 21.02.2021.

“SRPSKA OPEN”: Na međunarodnom karate turniru u “Boriku” 620 takmičara

ČITANJE: 1 minuta

U sportskoj dvorani Borik u toku je 2. Srpska open, međunarodni karate turnir u organizaciji Karate saveza Republike Srpske u kojem učestvuje 620 takmičara.

Gradonačelnik Draško Stanivuković je izrazio nadu da će i u narednom periodu biti sličnih takmičenja i sportskih manifestacija što, kako kaže, “Banjaluku stavlja na tron, onog što je cilj Grada, a da bude ono što je nekad bila grad sporta”.

– Ovaj turnir je veoma važan za nas, i želimo da bude tradicionalan. Grad će uvijek podržati, kako finansijski, tako i kroz ustupanje dvorane „Borik“, našeg hrama sporta. Znam da je za organizatore, Karate savez Republike Srpske, važno da ovaj turnir bude od značaja za Grad i to je nešto o čemu ćemo u narednom periodu razgovarati – istakao je gradonačelnik.

On je zaključio da je ponosan na to što vidi mnogo mladih ljudi koji se bave ovim sportom, te da uprkos jednom izazovnim vremenima u kojima se nalazimo, sport i sportske aktivnosti i dalje žive u našem gradu.

Predsjednik Karate saveza RS Miroljub Kremenović precizirao je da na turniru učestvuje 620 sportista iz 70 klubova koji dolaze iz pet zemalja, te da se vodilo računa da prilikom takmičenja na tatamiju bude maksimalno do 50 takmičara.

– Ovo takmičenje organizuje naš Karate savez i gledamo ga kao centralni turnir koji će biti tradicionalan i organizovan dugi niz godina – rekao je Kremenović.

(SB)

Oznake: Karate savez RS