Sport 12.09.2018.

SRPSKA OPEN Poznati prvi četvrtfinalisti

ČITANJE: 1 minuta

ATP čelendžer Srpska opet polako ulazi u završnicu, a danas su odigrani prvi mečevi osminefinala.

Španac Daniel Himeno-Traver, četvrti nosilac na ovom turniru, je pobjedom od 2-0 (6:4, 6:2) nad sunarodnikom Ojedom obezbjedio četvrtfinalni meč u kom će se sastati sa Francuzem Johanom Tatlotom koji je u osminifinala pobjedio bugarskog igrača Lazova takođe 2:0 (6:3, 6:4).

A Italijan Baldi je do četvrtfinala stigao bez borbe, jer mu je Kristijan Garin predao meč prije početka. Svakako najinteresantniji meč četvrtfinala biće onaj u kojem se sastaju Karlos Berlok i Pablo Anduhar. Oba tenisera su u mečevima osminefinala bili ubjedljivi i slavili maksimalnim rezultatom 2:0.

Berloku je bio dovoljan po jedan brejk u svakom setu protiv Roka Batalje za rutinsku pobjedu 6:4, 6:4, dok je Anduhar, drugi nosilac turnira, na nešto teži način došao do, na kraju, rutinske pobjede rezultatom 6:4, 7:5. Sutra od 11 časova su na programu preostala tri meča osminefinala u kojem će se sastati favorit turnira Tomas Beluči i Laurinas Grigelis, Alesandro Đijanesi i Dimitar Kuzmanov, te prvi nosilac Huan Ignasio Londero protiv Federika Korie.

U dublu poznati prvi polufinalisti

Što se tiče takmičenja u dubl konkurenciji, danas su odigrani prvi parovi četvrtfinala. Prvi učesnici polufinala su Andrej Martin i Hans Podlipnik-Kastiljo koji su pobjedili Tomislava Draganju i Alesandra Đijanesija rezultatom 2:1 (6:2,4:6, 10:8). Oni u polufinalu čekaju bolje iz meča Kravec/Mies i braće Sabanov.

Drugi polufinalisti su Laurinas Grigelis i Alesandro Moti koji su pobjedili Dimitra Kuzmanova Huana Pabla Varilasa rezultatom 2:0, po setovima 6:0 i 7:5. Oni u polufinalu čekaju pobjednika meča Berlok/Marero i Čačić/Vajsborn.

Preostali dubl mečevi četvrtfinala igraju se sutra od 13 časova.

(Banjaluka.net/ Foto: Srpska Open Facebook)