Vijesti 17.11.2018.

SRPSKA ZA KOSOVO Banjalučki Odbor uručuje pomoć samohranom ocu koji podiže pet studenata medicine

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Banjaluke Milorad Arlov uručiće 23. novembra pomoć za petoro sestara i braće, studenata Medicinskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici iz porodice Zogović, koje izdržava samohrani otac sa 14.000 dinara penzije. 

Poziv za pomoć porodici Miodraga Zogovića, koja je svojevremeno izbjegla iz Peći, na adresu Odbora uputio je direktor Studentskog centra „Priština“ u Kosovskoj Mitrovici Jovo Popović.

– U ovoj šestočlanoj porodici samo otac Miodrag prima porodičnu penziju pokojne supruge. Radi se o neobično kvalitetnoj porodici, čiji članovi uprkos brojnim neprilikama u kojima se nalaze, ostvaruju vanredno dobre rezultate u školovanju i predstavljaju pravi primjer dobre i skladne porodice koja u svakom pogledu može da posluži kao uzor. Molim Vas da se i lično zauzmete i ovoj porodici pomognete ne samo kako bi mogla da nastavi da se bori sa neimaštinom, već i da ostvaruju dobre rezultete u nastavku započetih studija – naveo je Popović u pismu i molbi upućenoj banjalučkom Odboru.

On navodi da su četiri sestre i brat iz ove porodice svi studenti Medicinskog fakulteta, od kojih su dvije nastarije već na doktorskim studijama, sa visokim prosjekom ocjena.

– Ova porodica je primjer da nisu potrebni milioni da se uspije. Posebne zasluge ima otac Miodrag koji je sam izveo petero djece na najbolji mogući put. Odlučili smo u Odboru da im pomognemo uz pomoć našeg anonimnog donatora sa 1.000 evra. Ovim divnim mladim ljudima jednokratnu pomoć lično ću uručiti 23. novembra u Studenskom centru  u Kosovskoj Mitrovici. Pozivam sve da ovakve mlade ljude stimulišu, jer ovo je primjer kako se opstaje i kako ćemo opstati kao narod. Ovo je primjer kako ćemo sačuvati Kosovo i Metohiju. A vjerujem da ima još ovakvih i sličnih porodica, pametnih i uspješnih mladih ljudi – ističe Miodrag Arlov, dodajući da će isti dan prisustvovati i obilježavanju Dana opštine Kosovska Mitrovica na poziv Aleksandra Spirića, predsjednika privremenog organa Kosovska Mitrovica.

Narednog dana će u Visokim Dečanima prisustvovati i obilježavanju slave manastira Visoki Dečani.

(Srpskainfo)