Srpski fudbaler zaražen virusom: Hladi mi se korona u frižideru

Srpski fudbaler i napadač Fiorentine Dušan Vlahović, otkrio je u petak da je zaražen virusom korona, od koga se liječe i njegovi saigrači Patrik Kutrone i Herman Pecelja.

Zbog ovog otkrića “Viola” je otišla u izolaciju, kao što je uradilo još nekoliko klubova u Evropi, a Vlahović je karantin iskoristio da se putem društvenih mreža ispriča sa Federikom Kijezom, sinom nekadašnjeg napadača Parme, Fiorentine i Lacija – Enrika Kijeze.

Iz razgovora je bilo jasno da Vlahovića nije napustilo dobro raspoloženje uprkos lošim vijestima, pa je sa Kijezom diskutovao o najboljim igračima na svijetu, o tome koje vidio igrice voli da igra, pjesme da sluša, ali je i opisao šta se dešavalo kada je otkrio da nešto nije u redu.

“Imao sam temperaturu 37 stepeni jednog jutra, uzeo sam lek da je spustim, nije pomoglo i otišla je na 39”,  priča Vlahović koji je potom tražio da se testira zbog drugih.

Jedan od oko pet hiljada fanova koji su pratili “lajv” putem društvenih mreža postavio mu je pitanje o virusu korona, a Srbin je uzvratio šalom, “Hladi se i meni korona u frižideru”.

Došlo je i do manje “razmirice” sa Kijezom kada je rekao da više voli Marka Markeza, u odnosu na Valentina Rosija, jer Italijan više cijeni svoju legendu.

Da podsjetimo, Italija je najviše pogođena od evropskih zemalja ozloglašenim virusom korona koji je zahvatio cijelu planetu. U ovoj zemlji je registrovano više od 20.000 oboljelih i oko 1.400 umrlih od virusa koji je decembra prošle godine krenuo iz kineskog Vuhana.

(Telegraf)

ANTONIĆ: Stanivukoviću, urazumi se i ostani kod kuće

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Momčilo Antonić, optužio je PDP-ovog Draška Stanivukovića da iskorištava krizu nastalu pojavom virusa korona i da iskorištava ljude iz karantina kako bi privukao pažnju na sebe. Antonić je na Fejsbuku Stanivukovića nazvao glumcem i režiserom, a njegov status prenosimo u cijelosti: “Draškovih 100 lica bez obraza! Sjećam se, prije

EPICENTAR U BOČCU: Banjaluku jutros prodrmao zemljotres

Banjaluku je jutros u 7:56 pogodio zemljotres sa epicentrom u regionu Bočca. Bio je jačine od 2,4 Merkalijeva stepena. Zemljotres ovog intenziteta ne može izazvati štete na objektima, a stanovništvo ga u epicentralnoj zoni može osjetiti. (ATV)

OD BIJELE TEHNIKE DO GRAĐEVINSKOG MATERIJALA: Dijelu trgovina dozvoljen rad do 15 časova

U Banjaluci je od danas omogućen rad trgovinama bijelom tehnikom, vodovodnim i elektro-materijalom i sanitarijima, keramikom, prodavnicama boja i lakova, auto-dijelova, dijelova za poljoprivredne mašine, građevinskog materijala, te drogerijama. Ovim djelatnostima prošle sedmice dozvoljen je rad odlukom republičkog štaba, a od danas, od 7 do 15 časova, one mogu da rade i u Banjaluci, ali

AMBASADORI ČLANICA EU: BiH će dobiti medicinsku opremu ako pristupi Zajedničkom sporazumu

Svi ambasadori država članica Evropske unije akreditiranih u Bosni i Hercegovini, zatim komandant EUFOR-a i šef Delegacije EU u BiH/specijalni predstavnik Evropske unije u BiH Johann Sattler napravili su zajednički osvrt u vezi s aktuelnom situacijom u BiH i u Evropi prouzrokovanom pandemijom koronavirusa. Poslali su važnu poruku za našu državu. Njihovu zajedničku poruku bh.

ŠERANIĆ: Virus potvrđen kod još 42 osobe u Republici Srpskoj

U protekla 24 časa u Republici Srpskoj testirano je 216 uzoraka, prikupljenih u subotu i nedelju, a novi korona virus potvrđen je kod još 42 osobe, potvrdio je ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić. U Srpskoj je korona virusom ukupno zaraženo 346 osoba, a od posljedica ove bolesti do sada je preminulo 11

UKC RS: Muškarac (65) iz Laktaša preminuo od korona virusa

U protekla 24 sata u Klinici za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske preminuo je jedan pacijent, muškog pola, kod kojeg je potvrđeno prisustvo novog korona virusa, saopštio je UKC RS. Riječ je o šezdesetpetogodišnjem pacijentu iz Laktaša, koji je imao više hroničnih udruženih oboljenja. Pacijent je liječen u Klinici za infektivne bolesti od

Servisne informacije za 7. april

Servisne informacije za utorak, 7. april 2020. godine: Policijska uprava Prema podacima sa kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje, za posljednja 24 časa u Gradu Banjaluka dogodila su se 2 krivična djela. Javni red i mir je narušavan 9 puta, a napravljeno je 9 prekršaja. Bilo je 9 saobraćajnih nezgoda, 1 lice je lakše povrijeđeno, sve