Vijesti 13.10.2015.

Srpski mirovnjaci u Libanu odlikovani medaljama UN-a

ČITANJE: 1 minuta
mirovnjaci
U bazi “Miguel de Servantes” u Libanu, u sektoru “Istok” multinacionalne operacije UNIFIL, dodijeljene su medalje plavim šljemovima iz Srbije, Španije, El Salvadora i Brazila, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

U misiji UNIFIL u Libanu trenutno je angažovano 177 srpskih mirovnjaka.

Riječ je o najbrojnijem kontingentu Vojske Srbije, a njihova zamjena planirana je za kraj novembra.

Za postignute rezultate u izvršavanju zadataka u toj mirovnoj operaciji, komandant UNIFIL-a general Lućiano Portolano odlikovao je komandanta srpskog kontingenta majora Vladana Parezanovića.

Medalje štabnim oficirima, pripadnicima Elementa nacionalne podrške i voda za podršku uručio je brazilski admiral Flavio Masedo, dok su pripadnicima pješadijskog voda medalje uručili indonežanski pukovnik Jotanabej Am i libanski pukovnik Talib Hanadeh.

Komandant UNIFIL-a zahvalio je pripadnicima odlikovanih kontingenata za izuzetne rezultate u izvršavanju zadataka, a vladama njihovih zemalja na želji i mogućnosti da održe i osnaže kapacitet te multinacionalne operacije, navodi se u saopštenju.

Osim brojnih istaknutih zvanica, ambasadora, atašea, pripadnika libanskih vlasti i vjerskih lidera. svečanosti je prisustvovao šef civilnog dijela misije Volfgang Vejszeger.

(Agencije)