Vijesti 06.10.2015.

Srpski studenti i učenici na utakmici u Albaniji

ČITANJE: 1 minuta
srbija albanija
Pedeset studenata i učenika iz Srbije prisustvovaće 8. oktobra fudbalskoj utakmici Albanija – Srbija u albanskom gradu Elbasan, najavio je ministar prosvjete Srbije Srđan Verbić.

Srpski studenti prisustvovaće utakmici u okviru posjete Albaniji od 7. do 9. oktobra, koju zajednički organizuju ministarstva prosvjete dvije zemlje.

Verbić je naveo da će mladi iz različitih gradova Srbije putovati u Albaniju u pratnji nekoliko starijih kolega.

– Naši momci i devojke biće smešteni kod svojih vršnjaka u Tirani, gde će imati priliku da se lično uvere koliko su život i studije u Albaniji zaista drugačiji nego kod nas. Zajedno sa svojim domaćinima u četvrtak će biti i na tribinama stadiona u Elbasanu tokom fudbalske utakmice Albanija – Srbija- rekao je Verbić.

On je naglasio da je posjeta organizovana uz garanciju maksimalne bezbjednosti učesnika, saopštilo je Ministarstvo prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije.

Iz Ministarstva ističu da je inicijativi za posjetu Albaniji prethodilo potpisivanje sporazuma o osnivanju Regionalne kancelarije za mlade Zapadnog Balkana u Beču 27. avgusta.

U zajedničkoj deklaraciji o osnivanju Regionalne kancelarije za saradnju mladih Zapadnog Balkana potpisnici su se saglasili da će zajednički raditi na podršci regionalnoj razmjeni ideja i jačanju saradnje mladih zasnovane na toleranciji i poštovanju ljudskih vrijednosti, što je ujedno i cilj ove posjete.

(Agencije)