Vijesti 22.11.2015.

Srbin uhapšen u Maroku: Moj brat nije terorista, ubiće ga u zatvoru!

ČITANJE: 2 minute
Pariy terorizam
-Bojim se za njegov život, on je srčani bolesnik. U posljednje vrijeme bilo mu je veoma loše, trebalo je sljedeće nedjelje da dođe u Beograd na operaciju, a oni ga sad drže u zatvoru, a mi ne znamo zašto. Nikad nije bio u Francuskoj, a oni ga optužuju da je ekstremista. Mrava ne bi zgazio- kaže Patrik, brat Mihaila Šilera.

Mihail Šiler je srpski državljanin uhapšen u Maroku u srijedu oko 12 časova zbog navodne povezanosti s terorizmom i posljednjim krvavim dešavanjima u Parizu. On je s prijateljem Goranom Grbićem i bratom krenuo u Španiju kada su ga priveli na graničnom prelazu. Ni njegova porodica ni predstavnici naše ambasade u Maroku do danas nisu zvanično obavješteni zašto je Mihail u zatvoru.

Majka teško podnosi

– On je pošten čovjek, mrava ne bi zgazio, cijeli život radi pošteno, čak nikad nije bio u Francuskoj, a povezuju ga s terorizmom. To je čista budalaština, šokiran sam i potresen – kaže Patrik i dodaje
– Velika je sramota što nam od srijede niko ništa ne javlja. Samo smo saznali da je premješten u zatvor u Rabati. Otišli smo s našim konzulom i advokatom juče da probamo da dobijemo neke informacije i zamolimo da nas puste da ga vidimo. Niko ništa nije želio da nam kaže, jedva smo uspjeli da saznamo da je živ. Nisu mi čak ni rekli da li je dobro zdravstveno, što je užasno! Mnogo se plašim! Ipak je tamo drugi zakon, strah me je da ga ne muče i ne biju tražeći mu odgovore koje on i nema! Ako ga optužuju da je terorista, ko zna šta mogu da mu urade.

Patrik plačući kaže da je njihova majka Milka Knežević, koja živi u Srbiji, veoma teško podnijela vijest o hapšenju.

Supruga potresena

– Majka nam je psihički bolesnik. Probao sam da je umirim nekako, ali ona je van sebe, uplašena i uplakana. Ne spavamo noćima, kako zatvorim oči, tako su mi mračne slike u glavi. Ali sad bar znamo da je živ. Moj brat nije terorista, on je porodičan čovjek koji mnogo radi – kaže Patrik.

Mihailova supruga Ivana takođe je mnogo potresena i nije željela da daje izjave. Mihail Šiler (35) bavi se programiranjem i ima IT firmu koja dvije godine posluje u Maroku. Šiler sa suprugom živi u Marakešu, a često dolazi u Beograd. Inače, njegov otac je Nijemac, a Šiler se 2000. godine odrekao njemačkog državljanstva i opredijelio samo za srpsko.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je juče da srpske službe sarađuju s nadležnim stranim službama u slučaju hapšenja srpskog državljanina u Maroku zbog sumnje na terorizam.

(Kurir)