Vijesti 02.10.2022.

Šta je pokazala obdukcija tijela Gorana Kalajdžića Beje ubijenog u Bijeljini

ČITANJE: 1 minuta

Obdukcijom tijela Gorana Kalajdžića Beje iz Bijeljine koji je pronađen mrtav u petak u bijeljinskom mjestu Pučile, utvrđeno da je on imao srčani zastoj sa edemom pluća, odnosno da se radi o prirodnoj smrti, ali da ima lakše povrede na tijelu koje nisu u uzročno posljedičnoj vezi sa nastupanjem smrti.

Kako je saopšteno iz Okružnog javnog Tužilaštva Doboj, u vezi sa događajem od 30. septembra 2022. godine kada je pronađen mrtav G.K., tužilac je izvršio uviđaj na licu mjesta i, između ostalog, naredio obdukciju tijela, a u međuvremenu su S.G. i M,G,, uhapšeni i ispitani u Tužilaštvu, prenose Nezavisne.

“Obdukciju nad tijelom G.K. je izvršio tim vještaka JZU Zavod za sudsku medicinu Republike Srpske i istom je utvrđeno da je G.K. imao srčani zastoj sa edemom pluća, odnosno da se radi o prirodnoj smrti, a da su povrede pronađene na tijelu lake tjelesne povrede, odnosno povrede na gornjoj usni i nosu, ali da su nosne kosti čitave, kao i da postoje manji krvni podlivi na leđima, te da povrede nisu u uzročno posljedičnoj vezi sa nastupanjem smrti”, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Dodaju da Tužilaštvo neće staviti prijedlog za određivanje mjere pritvora za ispitane S.G. i M.G. ali će nastaviti istragu u ovom predmetu. Inače je nakon pronalasla tijela policija pretresla dvije lokacije, a pod nadzorom policije su bile dvije osobe za koje se sumnjalo da su prethodnu veče imali obračun sa Kalajdžićem.

(E.M)