Politika 01.11.2018.

Šta se krije iza sukoba Stanivuković – Čičić Odžaković?

ČITANJE: 2 minute

Ne smiruju se tenzije oko novog skandala u banjalučkoj Skupštini čiji su vinovnici odbornici Tatjana Čičić-Odžaković i Draško Stanivuković, a koji je u obliku videa dospio u javnost i podigao dosta prašine. 

Naime, Stanivuković tvrdi da ga je odbornica Čičić-Odžaković brutalno izvrijeđala nazvavši ga nadobudnim magarcem, slinom i balom-balavim.

Razlog takve reakcije banjalučke odbornice Stanivuković vidi u prethodnoj “prozivci” Zorana Talića, predsjednika Skupštine, o zapošljavanju bliskih ljudi u Gradskoj upravi ali i o neispunjenim obećanjima.

– Prozvao sam predsjednika Skupštine i Tatjanu Čičić Odžaković zato što su, u vrijeme kada su bili opozicija, govorili o višku broja zaposlenih u Gradskoj upravi, a onda su, kada su iz opozicije prešli u poziciju, počeli zapošljavati sebi bliske ljude. To je njih isprovociralo i zato me je Tatjana Čičić Odžaković nazvala “balo-balavi, slino-slinavi i nadobudni magarče” – tvrdi Stanivuković za SrpskaCafe.

Zbog toga se pristupilo glasanju o povredi Poslovnika o radu, a glasalo je 18 odbornika. Rezultat glasanja je bio nepovoljan po Stanivukovića jer je većina njegovih kolega bila suzdržana.

– E moj dragi narode, dakle poslije ove tri uvrede vi nemate hrabrosti stisnuti taster Da, poručio je razočarani Stanivuković svojim kolegama.

Međutim, odbornica Čičić-Odžaković kaže da je njena “emotivna reakcija” uslijedila nakon Stanivukovićevog nipodištavajućeg obraćanja, odnosno uvrede koju joj je uputio, što naravno, kaže, nije uvrstio u svoj video.

– Nažalost, ovo nije prvi put da je gospodin Stanivuković izmanipulisao građane Banjaluke, a navešću samo nekoliko primjera od mnogih koji su se desili u posljednje dvije godine. Naime, kolega Stanivuković se u javnosti navodno zalagao za djecu, majke dojilje i sl., a u isto vrijeme na sjednici Skupštine Grada, glasa da se izgradi benzinska pumpa pored dječijeg vrtića u Obilićevu, dok ja u isto vrijeme nisam smatrala da je to dobro rješenje za tu istu djecu – kaže ona.

Dodaje i da je Stanivuković izmanipulisao javnost i u slučaju projekta izgradnje EKO Toplana, gdje je na sjednici Skupštine Grada pohvalio kompletan projekat i smatrao isti kao odlično rješenje za Grad i građane Banjaluke, da bi nakon toga za istu stvar objavio video na kojem navodi da Grad kroz taj projekat spaljuje 30 miliona maraka.

– Ima još primjera, a evidentno je da se radi o velikom manipulatoru koji jedno govori i radi na sjednicama Skupštine Grada, a nešto sasvim drugo prezentuje građanima – istakla je Čičić-Odžaković.

(Srpskacafe)