Vijesti 17.12.2018.

ŠTA SE TRAŽI NA “GOOGLE” Stanovnici BiH najčešće “kucaju” Fejsbuk i Zadrugu

ČITANJE: 1 minuta

Stanovnici BiH su tokom 2018. godine na Gugl pretraživaču najviše ukucavali ime velike internet kompanije – Fejsbuka.

To i nije čudno s obzirom da ova društvena mreža ima čak 2,2 milijarde korisnika širom svijeta. Prema internet stručnjacima, to se događa jer korisnici ove popularne društvene mreže kucaju u Guglov pretraživač ime Fejsbuka kako bi se ulogovali na svoje profile.

Nakon Fejsbuka najtraženiji je pojam “youtube”, a radi se o popularnoj mrežnoj usluzi za razmjenu video-klipova koje korisnici mogu postavljati, pregledavati i ocjenjivati. Potom slijede pojmovi „sarajevo“, „vremenska prognoza“, portali “klix”,”avaz” i “kurir“, “pik” (sajt za kupoprodaju), “google”, “rezultati”, “translate”, “instagram”, ali i “zadruga”, što označava popularni rijaliti šou na televiziji Pink u Srbiji.

Kada je riječ o pretraživanju po temama, u BiH se najčešće guglaju “Fejsbuk”, “Bosnia and Herzegovina”, “YouTube”, “Sarajevo”, “Dnevni avaz”, “vremenska prognoza”, “Google” i “Google prevodilac”, “Klix”, “Banjaluka”, “Film”, “Kurir”, “Instagram”, “Mostar”, “sport”, “Blic” itd.

Na JuTjubu stanovnici BiH su najčešće guglali pojmove “zadruga”, “jala brat”, “parovi”, “ceca”, “baka prase”, “sinan sakić”, “zvezde granda”, “rasta”, “dino merlin”, “kija”, “pepa prase” itd. Po temama, oni su na istom sajtu kucali “zadruga”, “ljubav”, “svinja”, “lud zbunjen normalan” itd.

Kada je riječ o slikama, BiH populacija je na Guglu tražila fotografije Sarajeva, Mostara, frizura, haljina i automobila, ali i pojedinih intimnih dijelova tijela itd.

Vijesti su se najviše tražile ukucavanjem pojmova “Kurir”, “Pink”, “Zavod za statistiku Republike Srpske” itd.

(Srpskacafe)