Šta treba da ima svaka kućna apoteka?

kucna apoteka

kucna apoteka

Svako domaćinstvo mora da ima malu kućnu apoteku sa najosnovnijim medikamentima za liječenje blažih zdravstvenih tegoba zbog kojih nije neophodna posjeta ljekaru.

U kućnoj apoteci svakako se moraju naći tablete protiv bolova, visoke temperature, prehlade i alergija.

Evo šta bi trebalo da ima svaka kućna apoteka:

Osnovni pribor za prvu pomoć (odnosno sve što je potrebno za obradu rana i oštećenja kože) sadržava flastere, sterilne zavoje, univerzalne antiseptike ili druga sredstva za dezinfekciju.

Svaka kućna apoteka bi morala da ima i sredstva za ublažavanje i uklanjanje sezonskih tegoba poput začepljenog nosa, kašlja i povišene temperature, u šta spadaju lijekovi za suzbijanje visoke tjelesne temperature i bolova, sirupi protiv kašlja ili za olakšavanje iskašljavanja, kapi za nos i blage tablete za ublažavanje gušobolje s prirodnim sastojcima. Sve to biće vam veoma korisno tokom promjenljivog vremena i hladnih zimskih mjeseci.

Za smetnje probavnog sistema (nadutost, dijareja, trovanje hranom…) nabavite aktivni medicinski ugalj, a za prevenciju mučnine na putovanjima dobro će doći i tablete za prevenciju.

Kako vas ništa ne bi iznenadilo, u vašoj torbici bi bilo dobro da imate tablete protiv bolova, sredstva koja sadrže ibuprofen u slučaju da se pojave prvi simptomi prehlade ili gripa, tablete za grlo, sredstvo za dezinfekciju ruku.

(B92)

Maja Jovanović (DNS) novi načelnik Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj u banjalučkoj Gradskoj upravi

Na današnjoj redovnoj 38. sjednici Skupštine grada Banja Luka Maja Jovanović imenovana je za novog načelnika Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje, a nakon što je položila svečanu zakletvu završeno je zadnje skupštinsko zasjedanje ove godine. „Zahvaljujem se na ukazanom povjerenju i želim da zajedničkim snagama u našem gradu poboljšamo kvalitet života svih

Kakvo vrijeme očekuje Banjalučane u novogodišnjoj noći?

Građani najvećeg grada Srpske se uveliko spremaju za novogodišnju noć, a pored zabave koju obećavaju mnogobrojni banjalučki restorani i kafići, sugrađani, ali i gosti, u najveselijoj noći u godini mogu uživati i na otvorenom, to jeste na Trgu Krajine, gdje su najavljeni koncerti poznatih grupa i pjevača.

Budžet Banjaluke 150 miliona KM

Prijedlog budžeta grada za 2020. godinu iznosi 150 miliona KM, od čega će 33 miliona KM biti izdvojena za kapitalne investicije, rečeno je danas na sjednici Skupštine grada, posljednjoj sjednici ove godine, a pred odbornicima je bio dnevni red od 78 tačaka.

DOPIS: 40 funkcionera DNS-a traži da ministar bude Rodić, Pavić ne odustaje od Aćimovića

Grupa članova Predsjedništva i Glavnog odbora DNS, predsjednika opštinskih odbora, članova organizacije mladih i organizacije žena ove stranke, planiraju da pošalju dopis predsjedniku stranke Marku Paviću, u kojem će zatražiti da povuče kandidaturu Draška Aćimovića za ministra u Savjetu ministara BiH. U dopisu, koji je u posjedu Srpskainfo, a potpisalo ga je više od 40

TENISKO ČUDO IZ GRADIŠKE: Tea Kovačević (9) pobijedila na turniru u Majamiju, najbolja među 2.000 juniora

Devetogodišnja Tea Kovačević iz Gradiške pobjednik je prestižnog i najkvalitetnijeg svjetskog teniskog turnira za mlađe juniore u Majamiju, na Floridi. Ona je sinoć, kako javlja njen trener i otac Marko Kovačević, u finalu savladala vršnjakinju iz Rumunije Jasminu Marie Stroe rezultatom 2:0, u setovima 6:0, 6:0. Za četiri dana izvanredna Tea je ostvarila pet ubjedljivih

U Banjaluci i Brčkom oduzete cigarete i duvan vrijedni 60.000 KM

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje privremeno su oduzeli 7.350 paklica cigareta i 166 kilograma duvana na tržnici u Banjaluci i na području Brčko distrikta, čija se ukupna vrijednost procjenjuje na oko 60.000 KM, saopšteno je iz UIO BiH.