Magazin 22.05.2016.

Šta vaš rukopis govori o vašoj ličnosti?

ČITANJE: 2 minute

Kao i govor tijela, rukopis govori mnogo o vašem karakteru ali takođe može i da nagovijesti ozbiljne zdravstvene probleme.

“Bright Side” donosi najdominantnije karakteristike kaligrafije koje definišu vašu ličnost/karakter.

Veličina je bitna

Kada analizirate rukopis, veličina je krucijalna. Ako pišete krupnim slovima, vi ste ekstrovertni. Volite da izlazite, imate samopouzdanja, i vrlo lako uspostavljate kontakt sa drugim ljudima. Nije vam strano da budete u centru pažnje. Ako pišete sićušnim slovima, vrlo vjerovatno ste introvertnog karaktera. Fokusirani ste, brižni i stidljivi. Uvijek vodite računa o detaljima i analizirate ljude prije nego što steknete samopouzdanje i osjećaj sigirnosti u njihovom okruženju.

Razmaci između riječi i slova

Široki razmaci između riječi nagovještavaju da imate problem povjerenja. Skloni ste samotnom životu i izbjegavate kontakt sa ljudima. Srednje široki razmaci pokazuju da se osjećate komotno sa drugim ljudima. Ako radije birate uže razmake u pisanju, moguće da ste nestabilni ili emotivno ili u razmišljanju. Osjećate da morate biti u blizini drugih ljudi i ne možete podnijeti da budete sami.

Prosječni razmaci među slovima naglašavaju vašu samouvjerenost i individualnost. Slova pisana bliže jedna uz druga pokazuju da se osjećate neprijatno sa samim sobom i vjerovatno imate manjak samopouzdanja.

Zakošenje slova

Ako ne kosite slova, vi ste praktična, logična i balansirana osoba. Imate kontrolu nad vašim emocijama i situacijama u vašem okruženju. Ako, međutim, naginjete slova na desnu stranu, vjerovatno vas je malo teže kontrolisati i otvoreniji ste prema novim iskustvima. Ali tu je i treća opcija: ako naginjete na lijevu stranu, vjerovatno ste više oprezni i plašljivi. Ne volite da budete u centru pažnje ali ste dobri u timskom radu.

Tačkice na slovu “i”

Tačka na “i” se čini kao nebitan detalj, ali ćete se impresionirati kada čujete koliko to govori o vama. Ako tačku postavljate visoko, vrlo vjerovatno imate bujnu maštu. Vi ste uobičajeni sanjar sa glavom u oblacima. Ako koristite kratku crticu, previše ste kritični i obraćate pažnju na sve. Gurate sebe u krajnosti i uvijek osjećate da možete bolje. Kružić ili neki drugi simbol umjesto tačke pokazuje da ste kreativni i često djetinjasti. Volite da se igrate i koristite svaku priliku koja vam se otvori da ostavite svoj lični pečat na bilo šta što radite.

Pritisak

Pritisak koji ostavljate na papiru govori o vašoj vitalnosti i unutrašnjoj sigurnosti. Jako utisnuta slova govore o vašoj snazi, visokom samopouzdanju i smjelosti. Veoma ste posvećeni/odani i uvijek gledate naprijed. Ali ako je pritisak na papir nježan, veće su šanse da ste osjetljivi i empatični. Uvijek sumnjate u sebe i teško donosite odluke.

 (b92)