Vijesti 28.04.2017.

Stalno niče nova divlja deponija kod partizanskog groblja

ČITANJE: 1 minuta

Građani Pobrđa se žale da kod Partizanskog groblja posljednjih mjeseci stalno niče nova divlja deponija.

– Smeće se tu sakuplja već mjesecima. Bacaju gajbe, flaše od piva, plastične boce i cvijeće koje se nosi na groblje, odnosno sve što stignu. Ružno je pored groblja vidjeti toliku deponiju, ispričao je mještanin Pobrđa.

Rodoljub Majstorović, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Pobrđe, rekao je da će zbog tog problema uskoro uputiti dopis Gradskoj upravi ispred MZ kako bi pokušali zajedno pronaći rješenje.

– Tu nema kuća, a mjesto na kojem se nalazi smeće je kao parking. Tu se često noću parkiraju automobili, iz kojih vjerovatno nesavjesni građani i izbacuju smeće. Mislim da bi problem riješilo postavljanje rampe koja bi spriječila prolaz automobilima do tog mjesta, istakao je Majstorović.

U Gradskoj upravi rekli su da su imali nekoliko prijava građana za tu deponiju i da su svaki put reagovali, te da se u posljednjih mjesec dana imali tri takve prijave.

– S toga mjesta je uklanjano smeće, ali nažalost dešava se da stalno niče nova deponija. Apelujemo na građane da ne bacaju smeće, ali i da prijave slučajeve nepropisnog odlaganja smeća kako bi se mogli utvrditi počinioci i kazniti, rekli su u Gradskoj upravi.

Prema Odluci o komunalnom redu, kazna za nepropisno odlaganje otpada za fizičko lice je 100 KM.

(nezavisne.com)