Politika 21.05.2024.

Stanarević: Čubrilović se uplašio moje snage

ČITANJE: 2 minute

Napustio sam DEMOS jer mi neke stvari nisu bile jasne. Možda su nekome bile jasne, ali meni nisu. Bio sam sve skučeniji. Stiskalo me nešto i odlučio sam da odem. U početku sam smirivao situaciju zbog mira u kući. Ali, kada sam shvatio da stranka ne računa na mene i da neću ići na listu…

Rekao je ovo dugogodišnji član DEMOS-a i odbornik u Skupštini grada Banjaluka Slobodan Stanarević koji je nedavno napustio ovu stranku, a potom najavio i prelazak u SNSD.

Na pitanje portala MojaHercegovina šta mu nije bilo jasno, Stanarević odgovara:

“Kad praviš stranku, a ja sam je pravio, osjećaš je kao svoju. Od izbora 2020. godine vidio sam da je došlo do nekog distanciranja od mene. Ako vodiš gradski odbor, moraš biti autoritet. Dvije godine kasnije sam nosio listu za Parlament BiH. Imao sam najveći broj glasova u Banjaluci. I onda se opet tražila moja smjena kao predsjednika gradskog odbora. To ne ide. Najbolji se ne skida”, rekao je on.

Stanarević je dodao kako nije razgovarao sa liderom partije Nedeljkom Čubrilovićem te dodao kako je “osjetio da do tog razgovora ne može ni doći”.

“Nisam bio njegov izbor. Zašto? Zbog moje snage. Možda je Čubrilović mislio da lovim neke više stranačke funkcije”,  rekao je on.

Otkriva i zbog čega je prešao u SNSD.

“Imam dosta prijatelja u SNSD-u. To je možda i najvažniji razlog. Na slavi nemam nikoga iz DEMOS-a, ali imam mnogo njih iz SNSD-a. Vidim da tamo ima prostora i za mlađe, i za ljude srednje generacije, i za starije”, kaže Stanarević.

Na pitanje da li očekuje novu funkciju, prije svega fotelju direktora Autoputeva Srpske, odgovara kratko: “Ne”, a ukoliko bi mu ipak bilo ponuđeno da li bi prihvatio, kaže:

“Prvo – sa direktorom „Autoputeva“ sam prijatelj. Drugo – ne mogu sa sigurnošću reći da li bih odbio. Ne mogu odsjeći glavu prijatelju da bi moja bila nešto veća nego što je sada”, kaže Stanarević.

Kako je otkrio, “rekli su mu da će DEMOS možda tražiti njegovu funkciju nazad”. Ukoliko do toga dođe, kaže da će dati funkciju.

“Nikada nećemo napraviti promjene ako se plašimo sankcije. Nisam ja jednom smjenjivan i razrješavan da bi mi to bio šok. Niko se ne rađa sa funkcijom. Fotelje ne treba vezivati za imena, nego za pojave koje će u njima sjediti. Ako je određena fotelja vezana samo za Bobija, to nije dobro”, ističe Stanarević.

(A. S.)