Vijesti 07.03.2021.

STANAREVIĆ: DEMOS posthumno predlaže generala Slavka Lisicu za ključ grada Banjaluke

ČITANJE: 1 minuta

Uskoro je izbor za ključ grada Banja Luke, a po saznanjima iz medija imamo dva prijedloga, podsjetio je Slobodan Stanarević, odbornik u Skupštini grada Banjaluka i predsjednik Gradskog odbora DEMOS-a u Banjaluci.

– Obe predložene ličnosti su sa razlogom kandidati za ovo priznanje. SNSD je predložio predsjednika Srbije Aleksandar Vučić koji je i za Grad i za Republiku veoma bitan i ima potpune zasluge za kandidaturu, kapa do poda. Drugi prijedlog je došao od gradonačelnika, a to je mlada glumica Biljana Čekić iz filma “Dara iz Jasenovca” koja je sve strahote tog mjesta i vremena u naša srca unijela na način kao da smo svjedoci svega – osvrnuo sa Stanarević.

GENERAL SLAVKO LISICA

– Međutim, moj prijedlog, kao i prijedlog Gradskog odbora DEMOS-a, jeste čovjek koji je ovaj grad zadužio za sva vremena i koji je personifikacija svega onog što je značilo ili trebalo značiti vrijeme u kojem je radio ono što je najbolje znao. Krajišnik, vojnik, živio i umro u ovom gradu, jedan od najbitnijih vojskovođa prošlog rata i jedan od tvoraca operacije “Koridor”. Čovjek koji nikada ne smije da ode u zaborav, kao i nijedan drugi učesnik rata od 1992. do 1995. To je heroj, general Slavko Lisica. Zahvaljujem se porodici na saglasnosti za posthumnu kandidaturu. Ne dam da zaboravimo heroje i nikad neću dati – zaključio je Stanarević.

(SB)