Politika 07.11.2020.

STANAREVIĆ: Demos ulazi u Skupštinu, Radojičić ostaje gradonačelnik

ČITANJE: 1 minuta

Gradski odbor Demosa sa optimizmom iščekuje 15. novembar i Izbore u Banjaluci, uvjeren da će se njihovi kandidati naći u budućem sazivu Skupštine grada, izjavio je Slobodan Stanarević, predsjednik banjalučke organizacije Demosa.

Sedmicu uoči izbora, Stanarević ističe da, sudeći po reakcijama sa terena, imaju razloga za optimizam i da gotovo da nema sumnje da će biti dio novog skupštinskog saziva i nove – stare vladajuće koalicije.

– Svaki izbori su test za političke partije, a pogotovo mlade, poput Demosa. Uvjereni smo, međutim, da ćemo i ovaj test uspješno položiti i da će nam birači ukazati povjerenje. Poslije 15. novembra, vidimo se kao važan dio vladajuće koalicije, koju će, ako je suditi po većinskom raspoloženju birača, i u iduće četiri godine predvoditi aktuelni gradonačelnik Igor Radojičić – kazao je Stanarević.

On je naglasio da ne treba očekivati nikakav preokret u Banjaluci, čemu se nadaju opozicioni prvaci.

– Za birače, osnovni parametar treba biti to šta neko ostavlja iza sebe, a ne šuplje priče i nerealna obećanja. A, ako gledamo šta je urađeno u protekle četiri godine, onda nemamo nikakve sumnje da Banjaluka ostaje na sadašnjem kursu – rekao je Stanarević

(Banjaluka.net)