Vijesti 15.12.2015.

Stanari: Traktorom sletio s puta i poginuo

ČITANJE: 2 minute
Traktor
Jovan Barnjak (43) poginuo je u mjestu Mitrovići, kod Stanara, pri slijetanju a potom i prevrtanju traktora IMT, kojeg je vozio.

Izvori upućeni u detalje ove tragedije naglašavaju da se traktorista u kobnom trenutku vraćao kući, a prethodno je bio kod komšije.

-Vozeći traktor lokalnim putem on je izgubio kontrolu nad njim i sletio u lijevu stranu. Traktor se potom prevrnuo, a on je pao ispod mašine, čiji prednji dio ga je prignječio- ističu policijski izvori.

Naši sagovornici dodaju da se nesreća najvjerovatnije dogodila jer je Barnjak traktor vozio previše blizu lijevoj ivici kolovoza.

-Zbog toga je došlo do slijetanja, a potom i prevrtanja, ali će svi detalji biti utvrđeni tek nakon niza istražnih radnji koje sprovode- ističu izvori upućeni u istragu.

Iz CJB Doboj saopšteno je da se nesreća dogodila prekjuče oko 16.30.

-Uviđaj su izvršili policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj, zajedno sa ljekarom mrtvozornikom Doma zdravlja Doboj- navela je Ljerka Stanimirović, portparol CJB Doboj.

Nažalost, Barnjak je tek jedna od nekoliko žrtava nesreća sa traktorom koje su se ove godine dogodile na području više opština.

Tako je, na sličan način, Duško Mandić (46) iz mjesta Ruiška, opština Novi Grad, poginuo proljetos kada se prevrnuo traktorom zetor 7011, kojim je upravljao.

Ta nesreća se dogodila u mjestu Donji Petrovići, opština Krupa na Uni, čiji mještani su tada ispričali da je traktoristu, inače oca troje djece, traktor prignječio dok je izvlačio drva poznaniku.

Svega nekoliko mjeseci kasnije život je izgubio i traktorista Đorđe Miljević (25) iz Laktaša. On je podlegao povredama koje je zadobio 29. avgusta u mjestu Boškovići, kada je sletio traktorom kojim je upravljao.

Već početkom septembra Radovan Milinković (68) poginuo je takođe u prevrtanju traktora i to na lokalnom putu u mjestu Dugo Polje, opština Modriča.

Prema podacima iz CJB Doboj, izgubio je kontrolu nad traktorom s prikolicom i sletio u kanal pored puta.

-Prilikom slijetanja došlo je do odvajanja prikolice i prevrtanja traktora, pri čemu je Milinković ispao iz traktora i na licu mjesta smrtno stradao- saopšteno je tada iz policije.

(NN)