Politika 27.07.2021.

Stanić: Iskustvo nam govori da ne vjerujemo u iskrenost SNSD-a

ČITANJE: 2 minute

Da je SNSD iskren kada je u pitanju  jučerašnji dogovor stranaka iz Republike Srpske oni bi prekuli stranačku kampanju skupljanja potpisa na ulicama Republike Srpske, kaže  za medije Miladin Stanić, šef Kluba poslanik SDS u NSRS.

On je upitao zašto se zaklanjaju iza naroda i rade stranačku kampanju ako je dogovor lidera stranaka da se institucionalno odgovori na Inckove nametnute odredbe zakona.

„Zbog iskustva iz  prošlosti mi iz SDS ne vjerujemo u potpunu iskrenost SNSD u novonastaloj situaciji, ali smo u cilju očuvanja interesa srpskog naroda spremni razgovarati. SNSD smo dali još jednu priliku, ali ne zbog nas i politike, nego zbog našeg naroda kako bi se dogovorili o stvarima koje su od posebnog značaja“ navodi Stanić.

Stanić je rekao da  je cilj SDS i njegovog nastajanja i trajanja je da se sačuva srpski narod na ovim prostorima i da se sačuva Republika Srpska.

„SDS je stranka koja prije svega i najviše drži do nacionalne odgovornosti. Kada imamo takve važne teme mi smo spremni razgovarati i sa crnim đavolom, a da sačuvamo svoj narod“, rekao je Stanić.

On je podsjetio da niko od političkih subjekata u RS i BiH na svojim leđima nije osjetio više nametanja zakona od SDS.

„ Zahvaljujući nametanju tih zakona i odluka na štetu SDS godinama vlada SNSD. Ko je to još doživo da se u jednom trenutku uzmu sva ljudska prava velikom broju članova SDS kojima nakon toga ništa u bilo kakvim procesima nije dokazano“, podsjetio je Stanić.

On navodi da će ako se u ovom momenat sačuva jedinstvo u Republici Srpskoj SDS pozvati sve stranke da se dogovore i oko važnih pitanja kao što je borba protiv  kriminala i korupcije.

„I ta pitanja treba uvrstiti u  nacionalne ciljeve i buduće politike srpskog naroda na ovom prostoru jer i sada nekima nije stalo do takvih politika“, rekao je Stanić.

On  je ocijenio da je cilj prikupljanja potpisa građana koje je pokrenuo SNSD da se ova stranka u javnosti predstavi kako jedini zaštitnik RS, što je kaže Stanić,  potpuno netačno.

„Djelovanje i dogovor između svih političkih stranka iz Srpske u NSRS su daleko kvalitetnije od toga što se dešava na ulicama Banjaluke“, kazao je Stanić.

(A.M.)