Politika 23.09.2021.

STANIĆ: Opozicija razjedinjena, dio ne prihvata Stanivukovićevu samopromociju

ČITANJE: 1 minuta

Javni protest kao vid političke borbe uopšte nije sporan, ali je interesantna poruka razjedinjenosti koja se šalje iz opozicije. Gradonačelnik Banjaluke je najavio proteste zbog neodržavanja sjednice Skupštine grada Banjaluka, a onda se odjednom pojavljuju Nebojša Vukanović i Jelena Trivić kao inicijatori koji objavljuju termin protesta, a kao razlog navode navodnu borbu protiv gušenja medija, poručio je Neven Stanić, šef kluba odbornika Ujedinjene Srpske u Skupštini grada Banjaluka.

– Nakon konsultacija opozicije, Drašku Stanivukoviću nije dozvoljeno da pozove građane na protest zbog neodržavanja sjednice Skupštine grada Banjaluka, znajući da nije u pravu po pitanju dizanja tenzija u vezi rebalansa budžeta, te su zamaskirali povod protesta – istakao je Stanić, saopšteno je iz US.

– U najavi je dalja podjela između opozicionih predstavnika koji ne prihvataju kandidaturu Draška Stanivukovića za jednu inokosnu funkciju, i ne prihvataju njegovu samopromociju i teatralnost. Takođe, pojedini odbornici PDP nisu saglasni sa činjenicom što je gradonačelnik iz rebalansa budžeta izbacio finansijsku podršku za porodilje, zdravstvene radnike, penzionere i smanjio sredstva za boračke organizacije, što je dodatno uticalo na odluke da se promijeni povod protesta – zaključio je Stanić.

(SB)

Oznake: Neven Stanić