Politika 01.08.2021.

Stanić pozvao Stanivukovića da smijeni direktora “Akvane”

ČITANJE: 1 minuta

Šef Kluba odbornika Ujedinjene Srpske u Skupštini grada Banjaluka Neven Stanić pozvao je danas gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića da razriješi dužnosti direktora “Akvane” Velibora Vukajlovića, jer je njegovim imenovanjem došlo do kršenja zakona.

“Kada se neko lice prijavljuje na radno mjesto u državnoj upravi bilo kojeg nivoa, jedan od uslova je da nije otpušten iz državne uprave. Vukajlović je dobio otkaz u jednoj gradskoj ustanovi, a nakon toga je postao direktor druge gradske ustanove, što pokazuje nepravilnosti i greške u kadrovskoj politici gradonačelnika i Gradske uprave”, rekao je Stanić novinarima u Banjaluci.

On je naveo da je Vukajlović ranije radio u sportskoj dvorani “Borik”, gdje je dobio otkaz zbog, kako je naveo, višestrukog kršenja radne discipline i neizvršavanja radnih zadataka, dodajući i da je Inspekcija rada potvrdila da je otkaz dobio na zakonit način.

Stanić je pokazao i fotokopiju presude banjalučkog Okružnog suda iz juna ove godine kojom se potvrđuje zakonitost otkaza.

(Srna/ N.S)

Oznake: Neven Stanić