Vijesti 06.11.2015.

Stanić: Prioritet borba protiv terorizma i organizovanog kriminala

ČITANJE: 1 minuta
perica stanic
Novoimenovani direktor Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) Perica Stanić izjavio je da će mu prioriteti u radu, nakon što preuzme dužnost, biti borba protiv terorizma i organizovanog kriminala.

Stanić je rekao da je svaka vlast odgovorna za stanje bezbjednosti, pa je u tom smislu nemoguće doći na ovakvu poziciju bez politike.

– Međutim, ja obećavam da politika neće uticati na moj rad u smislu da ću po nečijem nalogu vršiti progon neistomišljenika- rekao je Stanić.

Govoreći o prvim potezima na mjestu direktora Sipa, Stanić je rekao da je teško obećati bilo šta konkretno dok ne izvrši uvid u predmete i operativne planove, ali da je sigurno da “ništa neće ostati u ladicama”, te da “neće biti nikakvih fingiranih procesa i pakovanja”.

On je poručio da neće dozvoliti bilo kakav uticaj sa strane, osim profesionalnog, odnosno saradnje sa tužilaštvom, čiji je servis.

– Pored tužilaštva, svakako da ću nastojati da uspostavim saradnju i sa ostalim bezbjedonosnim agencijama na svim nivoima u BiH, od Obavještajno-bezbjedonosne agencije i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, preko Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske, do MUP-a FBiH, kantonalnih MUP-ova i policije Brčko distrikta- naveo je Stanić.

Stanić je uvjeren da će saradnja sa MUP-om Srpske biti izuzetna jer, kako je rekao, tamo rade njegovi dugogodišnji saradnici i prijatelji.

(Press)