Politika 21.08.2021.

STANIĆ (SDS): Na Kozari se održava korona parti, proširiće epidemiju po cijeloj Srpskoj

ČITANJE: 2 minute

Plamen epidemije Кovid-19 proširiće se sa skupa na Кozari po cijeloj Republici Srpskoj i to naročito po cijeloj srpskoj Krajini, poručio je danas predsjednik Odbora za zdravstvo SDS, Slobodan Stanić, reagujući na današnji skup članova i simpatizera SNSD na Mrakovici.

On ističe da dovoz članova i simpatizera SNSD autobusima, njihovo okupljanje i povratak ponovno autobusima predstavlja pravu tempiranu epidemiološku bombu, prenosi Srpskainfo.

– Brojimo posljednje sate u kojima otkazivanjem skupa ona može biti demontirana, a nesagledive kasnije posljedice mogu biti spriječene. Nažalost predstavnici organa vlasti, Кriznog štaba, ministarstava , agencija, javnih preduzeća, direktori zdravstvenih ustanova su organizatori velikog epidemiološkog incidenta sa nesagledivim posljedicama u bliskoj budućnosti – tvrdi Stanić.

U saopštenju iz SDS se ističe da skup organizuju upravo oni koji Srpsku sprečavaju da živi, a po funkcijama koje obavljaju život i zdravlje građana Republike Srpske trebali bi im biti ispred svega.

– A naročito ispred dnevne politike koja istura te iste građane ispred sebe da bi sebe zaštitila, a građanima šta bude. Reći će da je skup organizovan “uz sprovođenje svih epidemioloskih mjera po najvišim standardima”. I sami znate da je to prazna floskula, ostalo je jako malo vremena i pozivam one iz struke među vama da struka pobijedi politiku tako što će ovaj skup biti otkazan – navodi Stanić.

On ističe da ukoliko politika po ko zna koji put pobijedi struku ishod će biti katastrofalan.

Stanić kaže da će biti poslana jako loša poruka stanovništvu cijele Republike Srpske, a kasnije mjere na saniranju nastalih posljedica biće nemoguće provesti, jer ih građani kad ovo vide sigurno neće prihvatiti i poštovati.

– Republika Srpska će živjeti, dok u njoj živi srpski narod, zato sačuvajmo svakog čovjeka u Srpskoj – poručio je Stanić.

(SB)