Vijesti 10.06.2021.

Stanivuković: Banjaluka uvijek šalje poruku mira i suživota

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je danas da Banjaluka uvijek šalje poruku mira i suživota, te da je to grad u kojem ima mjesta za svakoga.

“Hrišćanski je praštati, voljeti i živjeti zajedno sa svima”, rekao je Stanivuković novinarima nakon što je prisustvovao Svetoj arhijerejskoj liturgiji u Hramu Hrista Spasitelja povodom slave grada – Spasovdana.

On je istakao da je Srpska pravoslavna crkva održala Srbe u slozi i jedinstvu, ističući da je srpski narod sve krize koje je imao uspio da prevaziđe zahvaljujući svetoj vjeri i sabornosti.

“Na našu krsnu slavu Spasovdan danas želimo da nas Bog spasi da živimo u slozi i veselju, da ovaj grad dalje izgrađujemo i da Banjaluka uvijek napreduje”, poručio je Stanivuković.

Svetu liturgiju u Hramu Hrista Spasitelja služili su njihova preosveštenstva episkopi banjalučki Jefrem i australijsko-novozelandski Siluan. Nakon toga osveštani su slavsko žito i kolač, te održana svečana litija oko Hrama.

Svetoj arhijerejskoj liturgiji i svečanoj litiji prisustvovali su predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić, predstavnici političkih stranaka, narodni poslanici, pripadnici MUP-a Republike Srpske, Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka, te građani Banjaluke.

U večernjim časovima na platou ispred Hrama Hrista Spasitelja biće postavljena izložba “Sakralna arhitektura Eparhije banjalučke”.

Slavu grada, koja je ujedno i slava Sabornog hrama Hrista Spasitelja, obilježavaju zajedno grad Banjaluka i Srpska pravoslavna crkva – Parohija banjalučka.

(Srna, E.M)