Vijesti 21.07.2021.

STANIVUKOVIĆ: Besplatni udžbenici za sve osnovce postali realnost, dogovoren plan raspodjele

ČITANJE: 1 minuta

Mi dajemo svoj banjalučkoj djeci, a oni samo svojoj. U tome je razlika između nas i njih, poručio je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković na društvenim mrežama.

– Besplatni udžbenici za sve osnovce su postali realnost. Nastavljamo dalje još snažnije – zaključio je Stanivuković.

Sastanak sa Aktivom direktora

Osnovne škole u Banjaluci će odlučivati, svaka za sebe, na koji način će učenicima raspodijeliti udžbenike, koje ove godine finansira Grad sa milion i po KM.

Ovakav plan je dogovoren na sastanku predstavnika Grada i Aktiva direktora osnovnih škola, prenosi Srpskainfo.

Iz osnovne škole „Georgi Stojkov Rakovski“ iz Nove Varoši, koju pohađa više od 1.000 osnovaca, poručili su da će s razrednim stariješinama i nastavnicima napraviti plan raspodjele.

– Mi ćemo preuzeti udžbenike prema planu isporuke, koji je napravio Zavod za udžbenike i nastavna sredstva. U narednom periodu ćemo napraviti konkretan plan raspodjele udžbenika za naše đake. Svakako da to nećemo raditi u toku godišnjih odmora, kada je dosta ljudi odsutno. Najvjerovatnije ćemo to obaviti pred sam početak školske godine, najkasnije prvog dana škole – objasnio je direktor ove osnovne škole Dušan Mišljenović.

Direktorka osnovne škole „Sveti Ćirilo i Metodije“ iz Piskavice, Olgica Tešić, kazala je da će roditelji njenih učenika biti obaviješteni kada će knjige biti pripremljene za njihovu djecu.

– Svi će morati potpisati da su za svoju djecu preuzeli udžbenike – kazala je ona.

Gradonačelnik Draško Stanivuković je napomenuo da će udžbenici biti distribuisani po školama od 3. do 12. avgusta.

– Ovim projektom Grada biće obuhvaćeno više od 11.000 đaka u 26 osnovnih škola u Banjaluci – kazao je on.

(SB)