Politika 15.09.2021.

Stanivuković čestitao Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Draško Stanivuković uputio je čestitku povodom obilježavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

-U danima kada slavimo jedinstvo srpskog naroda, slobodu i nacionalnu zastavu, možemo biti ponosni na veze koje Republika Srpska i Republika Srbija imaju, koje su neraskidive i čini se nikad snažnije – naveo je gradonačelnik.

Kako je istakao, granice za nas predstavljaju samo linije u atlasu, a ono što duboko povezuje naš narod sa obje strane Drine jeste bogata tradicija, vjera, jezik, pismo, ali i herojska istorija na koju možemo biti ponosni.

-Danas želim svim Srbima da čestitam ovaj za nas važan dan, pogotovo našem narodu u rasijanju. Zajedno treba da pošaljemo poruku jedinstva i ne smijemo dozvoliti da nas neki dijele na male i velike Srbe, na one koji su ostali i one koji su otišli u svijet „trbuhom za kruhom“. Duboko vjerujem da će doći vremena kada će oni koji prave duboke podjele između našeg naroda otići u prošlost, jer Republika Srpska i Srbija su jedno, danas, sutra i zauvijek. Srećan nam Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave! – poručio je gradonačelnik.

(E.M)