Vijesti 26.10.2022.

Stanivuković čestitao Đuriću izbor za gradonačelnika Novog Sada

ČITANJE: 1 minuta

U ime grada Banja Luka kao i u svoje lično ime čestitam Milanu Đuriću na izboru za novog gradonačelnika Novog Sada, poručio je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković na društvenim mrežama.

– Novi Sad i Banjaluka su bratski gradovi sa dugom tradicijom saradnje i poštovanja koju ćemo, uvjeren sam, njegovati u svim našim kapacitetima i u budućnosti – istakao je Stanivuković.

Đurić: Politika kontinuiteta

Za gradonačelnika Novog Sada danas je izbran Milan Đurić koji je bio zamenik doskorašnjeg gradonačelnika Miloša Vučevića. Đurić je u prvom obraćanju odbornicima Skupštine grada najavio nastavak investicija njegovog prethodnika i „politiku kontinuiteta”, kao i štednju energenata.

Vučević je podneo ostavku na mesto gradonačelnika, na kome je bio 10 godina, jer prelazi na mesto ministra odbrane. I Đurić i Vučević su funkcioneri Srpske napredne stranke.

Prilikom glasanja za imenovanje Đurića, 66 odbornika bilo je za taj predlog, pet ih je bilo protiv, dok je sedam bilo odsutno.

Đurić je najavio i da će u narednoj godini Novi Sad imati četvrti most preko Dunava, te ukazao da je to „ono o čemu smo decenijama sanjali”. Dodao je da je počela izgradnja i petog mosta koji je deo Fruškogorskog koridora i da se planira pešačko-biciklistički most na stubovima nekadašnjeg mosta Franca Jozefa. Najavio je i rekonstrukciju Spensa, kao i izgradnju regionalnog centra za upravljanje otpadom. Za zamenika gradonačelnika izabran je Igor Crnobarac, prenose agencije.

(SB)