Vijesti 28.05.2021.

STANIVUKOVIĆ: Danas zagrijavamo bagere za završni čin

ČITANJE: 1 minuta

Kao što je i najavio, gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković ponovo je okupio građane pred zatvorenim restoranom “Kajak” ispred kojeg je nedavno doveo bagere.

Danas je poručio da se radi o zagrijavanju mašina za završni čin, a to je rušenje ovog objekta koji je u vlasništvu osobe bliske lideru SNSD-a Miloradu Dodiku. Kao što je poznato, gradske vlasti su utvrdile da je objekat sagrađen nelegalno na zemljištu čiji je vlasnik grad.

“Zagrijavanje bagera za završni čin. Rušenjem ‘Kajaka’ gradimo temelje pravne države, jače od svakog pojedinca”, poručio je. U međuvremenu došla je republička inspekcija, pa je Stanivuković pozvao policiju.

Kazao je i kako je jučer gradska inspekcija otišla u kontrolu restorana “Agape” u centru Banje Luke, ali je umjesto vlasnice, kćerke Milorada Dodika, došao republički inspektorat.

“Poslali su tuđu djecu da brane njihovu ukradenu imovinu. Ako budu ovako opstruisali, ima da sutra dođe 5.000 ljudi, pa ćemo rukama prekopati i napraviti park ovdje”, poručio je.

(SB)