STANIVUKOVIĆ: Dići glas protiv poskupljenja vozačkih ispita

Zbog najavljenog povećanja cijena vozačkih ispita, Draško Stanivuković, novoizabrani najmlađi poslanik u Narodnoj skupštini RS i aktuelni odbornik u Skupštini Banjaluka, danas je izveo performans na ulici.

“Borba protiv bilo kog poskupljenja u narednom periodu postat će imperativ”, rekao je Stanivuković na početku video prenosa koji je emitovan njegovom Facebook profilu.

“Odvoz smeća, grijanje, taksi prijevoz, autobuske karte, PDV, a sada i vozački ispiti. Sa ovakvim platama da li je to moguće”, upitao je Stanivuković.

Istakao je da predviđeno cijena vozačkog ispita treba da bude 800 evra.

“U Sloveniji gdje je prosječna plata 1000 evra, vozački ispit košta 750 evra. U našoj zemlji projsečna plata iznosi 440 evra”, rekao je Stanivuković

Stanivuković je govorio pred grupom okupljenih građana na poligonu u Banjaluci a među njima je bio i jedan preduzetnik koji posjeduje kamione i koji je rekao da sa ovakvim cijenam ispita neće biti moguće naći profesionalne vozače, te da ih zadnjih godinu i po već teže i nalazi.

Stanivuković je za nedjelju, 11. novembar, zakazao i mirno okupljanje građana u Krfskoj ulici, na poligonu sa kojeg kreće polaganje vozačkog ispita.

Naveo je da će do tada obaviti niz razgovora sa relevantnim ljudima, institucijama i auto školama kako bi našli kompromisno i najbolje rješenje.

“Odluka o poskupljenju vozačkih ispita se donosi u utorak, zato u nedjelju treba da reagujemo jer znam da možemo ovo zaustaviti”, rekao je Stanivuković.

❓ ПОЛАГАЊЕ ВОЗАЧКОГ са 800КМ на 1600КМ?ГОРИВО скупље…АУТОБУСКЕ КАРТЕ скупље..ГРИЈАЊЕ скупље…СТРУЈА, ХЉЕБ и тако редом..❓ Да ли су вам ПЛАТЕ веће?❓ ПЕНЗИЈЕ, ЖИВОТНИ СТАНДАРД?‼️ Услов за ПОСАО је да имате ВОЗАЧКУ ДОЗВОЛУ!Ко може све ово да поплаћа?➡️ Залажем се да се уреди ова област полагања возачких испита, али да сав терет тога не иде на наше грађане.➡️ У недјељу у 11 часова Крфска улица полигон са којег креће полагање возачког испита правимо мирно окупљање као знак борбе против овог поскупљења…➡️ До тада ћу обавити низ разговора са релевантним људима, институцијама и ауто школама како бисмо нашли компромисно и најбоље рјешење.▶️ Одлука о поскупљењу возачког испита се доноси у уторак, зато у недјељу треба да реагујемо јер знам да можемо ово зауставити.💪 УДРУЖИМО се и наставимо борбу..

Gepostet von Драшко Станивуковић am Donnerstag, 8. November 2018

(Nezavisne)

SANACIJA STUDENTSKOG CENTRA PRI KRAJU Studenti u sobama početkom februara

Sanacija prvog paviljona Studentskog centra “Nikola Tesla” u Banjaluci je završena, a početkom februara, ako budu ispunjeni svi zakonski uslovi kod tehničkog prijema, odnosno dobijanja upotrebne dozvole, počinje useljavanje studenata u sobe. Rekao je ovo danas nakon obilaska mjesta na kojem su završeni građevinski radovi Dragoslav Topić, direktor Studentskog centra “Nikola Tesla”, i dodao da

CVIJANOVIĆ I DODIK: Rusiju i Srpsku vežu prijateljstvo i razumijevanje

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Beogradu da je počestvovana učešćem u tako važnom događaju kao što je posjeta ruskog predsjednika Vladimira Putina Srbiji, istakavši da Rusiju i Srpsku vežu prijateljstvo i razumijevanje. “Počastvovana sam što sam dobila priliku da učestvujem u okviru ovog veoma važnog događaja i sastanaka upriličenog povodom dolaska

Istorijski susret hrvatskih katoličkih biskupa i episkopa Srpske pravoslavne crkve: Duboko žalimo svaku nedužnu žrtvu bilo kojeg naroda

Danas je u Požegi u Biskupskom domu održan susret episkopa Srpske pravoslavne Crkve u Hrvatskoj i predstavnika Hrvatske biskupske konferencije. Na susret je pozvao požeški biskup i predsjednik Vijeća HBK za ekumenizam i dijalog Antun Škvorčević. Iz Srpske pravoslavne Crkve na susretu je sudjelovao mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije Perić; episkop gornjo-karlovački Gerasim Popović; episkop slavonski Jovan

RAJČEVIĆ: Povećanje studentskog standarda primarni cilj

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević izrazio je zadovoljstvo što su u predviđenom roku okončani radovi na sanaciji Paviljona jedan Studentskog centra “Nikola Tesla” u Banjaluci, te istakao da je to pokazatelj da je jedan od prioriteta Vlade povećanje studentskog standarda.

Mazalica Stanivukoviću: Jesi li ti i za ukidanje Srpske?

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini RS Srđan Mazalica žestoko je danas isprozivao poslanika PDP-a Draška Stanivukovića zbog njegove bliskosti sa hrvatskom poslanikom Ivanom Pernarom, nakon što je Pernar ovih dana napao Republiku Srpsku i založio se za njeno ukidanje!