Politika 20.02.2021.

Stanivuković: Dodika boli duša što ne može da upravlja, ne gradom, nego svim finansijama

ČITANJE: 2 minute

Njega boli duša što ne može da upravlja, ne gradom, nego svim finansijama, izjavio je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, reagujući na izjavu Milorada Dodika koji ga je optužio da se “iživljava” nad gradskom Skupšinom.

Gospodin Dodik se 22 godine iživljava nad građanima Banjaluke i Republike Srpske, a sada kaže da se ja 20 dana iživljavam nad njegovom Skupštinom. To je mali sekund vraćanja svega onoga što je urađeno prema Banjalučanima. Međutim, to nije tako. Dodik, u velikoj svojoj ambicijiu, pošto je član Predsjedništva BiH, predsjednik RS, pa i predsjednik Narodne skupštine RS, ima želju da bude i predsjednik Skupštine grada i gradonačelnik Banjaluke. Međutim, dok god imam podršku Banjalučana, naravno da to neće biti moguće izjavio je Stanivuković.

Za Dodika je rekao da je sa pozicije koju god ima, navikao da upravlja i mjesnim zajednicama i svim gradovima i opštinama.

– Njega boli duša jer ne može da upravlja, ne gradom, nego svim finansijama. Njega boli duša što smo zaustavili tendere i kriminal, ušli smo u sve pore njihovih lanaca koji su uvezani u jednu korupciju i kriminal. On zna da će iz dana u dan sve više toga biti otkriveno i građanima prezentovano. To je samo jedan mali uvod u njegov veliki poraz za godinu i po dana. To je neminovno – poručio je Stanivuković.

Komentarišući Dodikove navode da novi predsjednik Gradskog odbora SNSD Banjaluka Vlado Đajić ima 60 odsto podrške građana, Stanivuković je rekao da je to „smiješna priča“.

– Njihove ankete su rekle i da će pobijediti, pa boga mi, izgubiše u Banjaluci. Ja bih volio da Đajić za početak ima 60 odsto podrške Gradskog odbora SNSD. Ta ako uspije, veliki je uspjeh, a dalje je samo nedosanjan san – zaključio je gradonačelnik.

(N.S)