Politika 30.10.2018.

STANIVUKOVIĆ: Glupo mi je da se odreknem mandata

ČITANJE: 1 minuta

Novoizabrani poslanik PDP-a Draško Stanivuković, koji se 13. oktobra javno odrekao poslaničkog mandata tokom protesta grupe “Pravda za Davida”, izjavio je da je “odricanje mandata najgluplja moguća stvar” i nagovijestio da će, ipak, ući u republički parlament, uprkos javnom obećanju da neće zasjesti u skupštinske klupe dok se ne riješi ubistvo Davida Dragičevića.

Stanivuković je za današnji Euroblic rekao da je i sam bio iznenađen time što mu su mu Trgu Krajine, tokom protesta “Pravde za Davida” postavili pitanje za odricanje od mandata, tvrdeći da to “nigdje nije ni pomenuo”.

– Nas su na Trgu pitali da li ulazimo u skupštinu i rekli da odgovorimo sa “da” ili “ne”. To je za mene bio jedan nepredviđen trenutak, jer je na neka pitanja vrlo teško odgovoriti tako kratko – rekao je Stanivuković, iako je, zajedno sa stranačkom kolegicom Jelenom Trivić, 13. oktobra pred nekoliko stotina okupljenih građana javno poručio da neće sjesti na poslanička mjesta u NSRS i da se javno odriču mandata, dok se ne riješi slučaj Davida Dragičevića.

Stanivuković, međutim, u intervjuu za današnji Euroblic tvrdi da su samo kazali da “da ne ulaze u Narodnu skupštinu dok se ne riješi par bitnih stvari koje su naveli tokom tog okupljanja”.

(Opcija.net)