Politika 14.09.2021.

STANIVUKOVIĆ: Granice za Srpsku i Srbiju predstavljaju samo linije u atlasu

ČITANJE: 1 minuta

U danima kada slavimo jedinstvo srpskog naroda, slobodu i nacionalnu zastavu, možemo biti ponosni na veze koje Republika Srpska i Republika Srbija imaju, koje su neraskidive i čini se nikad snažnije, poručio je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković na društvenim mrežama.

– Granice za nas predstavljaju samo linije u atlasu, a ono što duboko povezuje naš narod sa obe strane Drine jeste bogata tradicija, vjera, jezik, pismo, ali i herojska istorija na koju možemo biti ponosni. Danas želim svim Srbima da čestitam ovaj za nas važan dan, pogotovo našem narodu u rasejanju. Zajedno treba da pošaljemo poruku jedinstva i ne smijemo dozvoliti da nas neki dijele na male i velike Srbe, na one koji su ostali i one koji su otišli u svijet “trbuhom za kruhom” – istakao je Stanivuković.

– Duboko vjerujem da će doći vremena kada će oni koji prave duboke podjele između našeg naroda otići u prošlost, jer Republika Srpska i Srbija su jedno, danas, sutra i zauvijek. Srećan nam Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave – zaključio je gradonačelnik.

(SB)