Politika 29.08.2017.

Stanivuković i “ReStart Srpska” skupili 6.500 hiljada potpisa

ČITANJE: 1 minuta

Predstavnici udruženja „ReStart Srpska“ i Draško Stanivuković, odbornik u Skupštini Grada Banjaluka, rekli su danas da su prikupili 6.500 potpisa koje će predati nadležnim u Vladi RS, te su dali rok od sedam dana da se Vlada izjasni o prijedlogu koji su iznijeli.

Upozorili su da će, ako se do ponedjeljka u 16 časova Vlada ne izjasni ili odbije njihov zahtjev, zatražiti ostavku kompletne Vlade.

Predstavnici udruženja su ovom prilikom ocijenili dobru ideju predsjednika RS Milorada Dodika da se 10 odsto od vrijednosti kupljenog automobila preusmjeri u humanitarne svrhe, ali pod uslovom da vrijednost automobila bude maksimalno do 50.000 KM.

Dodiku su preporučili da donese zakon o doniranju organa te da na taj način spasi živote građana RS, a ujedno i uštedi. Podsjetimo, predstavnici udruženja „ReStart Srpska“ i odbornik u Skupštini Grada Banjaluka Draško Stanivukovič pokrenuli su potpisivanje poticije u centru Banjaluke za ograničavanje visine nabavke službenih automobila u Vladi Republike Srpske na maksimalno 50 hiljada KM.

(nezavisne.com)