Politika 26.10.2020.

STANIVUKOVIĆ I TRIVIĆEVA SAGLASNI: PDP protiv zatvaranja poslovnih subjekata ili ograničavanja njihovog rada

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik banjalučkog Gradskog odbora PDP-a Draško Stanivuković izjavio je da je ova stranka protiv bilo kakvog zatvaranja ili ograničavanja rada poslovnih subjekata.

Stanivuković smatra da je praksa pokazala da zatvaranje ili ograničavanje rada poslovnih subjekata nema nikakav dovoljan efekat na smanjenje broja zaraženih s obzirom na to kakvu štetu proizvodi po cijelu ekonomiju i privredu, prenosi BL Portal.

”Smatramo da je ograničavanje rada ugostitelja potpuno štetno i sigurno neće doći do poboljšanja epidemiološke slike zato što je nekome skraćeno radno vrijeme za sat ili dva”, rekao je Stanivuković na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je dodao da se ova stranka protivi i pomenu, a kamoli uvođenju policijskog časa, te da je prijedlog PDP-a da se kažnjavaju oni subjekti i pojedinci koji krše mjere.

Stanivuković je rekao da su svjesni pogoršane epidemiološke slike u Republici Srpskoj, te pozvao na poštivanje preporučenih mjera – nošenja maski, držanja distance i ograničavanja broja građana koji se mogu okupljati.

“Zdravlje je na prvom mjestu, ali na drugom je ekonomija, koja takođe mora da se sačuva”, naveo je Stanivuković.

Potpredsjednik banjalučkog odbora PDP-a Jelena Trivić smatra da je nečuveno da se odluka o zatvaranju škola donese u nedjelju u 19 časova, ali i da se uopšte zatvaraju škole u kojima su se, kako je navela, možda najviše poštovale pidemiološke mjere.

Trivićeva tvrdi da sistem borbe protiv “kovida 19” u Republici Srpskoj ne funkcioniše, te da se divi zdravstvenim radnicima koji se, kako kaže, “ne bore samo protiv virusa nego i protiv sistema koji je zakazao”.

(SB/Banjaluka.net)