Vijesti 05.03.2021.

Stanivuković: Isplaćivani su honorari za pjevanje onima koji nisu pjevači

ČITANJE: 2 minute

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke predstavio je, kako kaže, najbizarniji izvještaj “Tima za reviziju”, za rubriku vjerovali ili ne, prenosi N1.

Navodi da su u Javnom preduzeću Akvana honorare dobivali pjevači koji to nisu:

“17.000 KM dobila je od Akvane, a nije pjevačica, niti se bavi pjevanjem. Isplaćeno je Dragani Ristić, pomoćnici ministra trgovine i turizma Republike Srpske. Majki Dragane Ristić isplaćeno je, također, na ime honorara za pjevanje, a žena ne pjeva”, kaže Stanivuković i dodaje:

“U Akvani su pjevali i slikari, neko se bavio dizajnom, neko ima portale, ministri…”

Sporan je i ketering u Akvani, kaže da je pravljen kao za vojsku Azarbejdžana:

“1.200 kilograma brašna za ketering, to je za 25.000 kiflica, to može vojsku Azarbejdžana da nahrani. To su fiktivni troškovi. Ovo je kriminal koji je peglan. Ovo je je za najveću pizzu na svijetu, za Ginisovu knjigu rekorda.”

Stanivuković očekuje da MUP zbog svega posjeti Gradsku upravu. Krivične prijave su spremne, a poziv upućen i tužilaštvu, institucijama da počnu raditi.

Stanivuković navodi i da je kontroverzni biznismen Mile Radišić izgradio restoran na gradskoj zemlji, pored Vrbasa, nelegalno. Restoran će biti, dodaje, srušen…

Kontaktirali smo i prozvane.

Srećko Radišić, vlasnik pomenutog restorana na obali Vrbasa rekao je za N1, da je navikao na medijsku kampanju gradonačelnika, i objasnio da je jedan dio restorana, terasa u postupku legalizacije.

“Mi plaćamo kiriju Kajak kanu klubu, 3.300 KM, mjesečno. Terasa je u procesu legalizacije”, kratko je rekao za N1 u telefonskom razgovoru.

Pomoćnica ministra turizma Dragana Ristić, koja je pomenuta od strane Stanivukovića, da je ostvarila honorare u Akvani za nastupe i pjevanje, bila je zatečena pitanjima. Naknadno će se kaže oglasiti.

(E.M)