Politika 04.01.2023.

Stanivuković: Isplate prolongirane zbog neradnih dana

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je da su sve isplate grada za prevoznike, vrtiće i socijalna davanja realizovane prvi dan po usvajanju budžeta, ali da su prolongirane zbog neradnih dana i obustavljenog platnog prometa u bankama.

Stanivuković je naveo da Grad ne može uticati na to kada će uplata biti izvršena i da očekuje da će transakcije usmjerene za ove namjene biti realizovane u toku dana, saopšteno je iz Gradske uprave.

Iz Gradske uprave podsjećaju da Grad subvencioniše javni prevoz, pa penzioneri sa najnižom penzijom imaju besplatan prevoz, a ostale kategorije povoljniji.

Besplatan prevoz, kako navode iz Gradske uprave, imaju srednjoškolci i studenti iz porodica sa četvoro i više djece, a grad sufinansira svu razliku poskupljenja javnog prevoza za sve studente i đake.

“Grad sufinansira i troškove usluge boravka djece u privatnim vrtićima, pruža podršku porodiljama, a isplaćena je i druga rata sredstava za besplatne udžbenike”, navode iz Gradske uprave.

Dodaju da su doznačeni i grantovi javnim preduzećima “Akvana” i Zavod za izgradnju Banjaluka s ciljem funkcionisanja i izmirenja obaveza.

(Srna)