Politika 29.03.2021.

Stanivuković: Još 100.000 KM za javni gradski prevoz

ČITANJE: 1 minuta

Grad je predvidio 200.000 KM za javni gradski prevoz za januar i februar, a još 100.000 KM ću instistirati amandmanom na budžet, rekao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Istakao je da je javni gradski prevoz od opšteg interesa za čitav grad.

Goran Starčević, predstavnik kompanije “Pavlović turs”, kazao je da su na sastanku sa gradonačelnikom iznijeli svoje stavove.

“Mi smo zaokružili ovaj prvi kvartal i nama dosta znači ova podrška, ali bitno je da se budžet usvoji kako bi dobili ovu subvenciju. Zbog pandemije virusa korona broj putnika se drastično smanjio”, naglasio je Starčević.

Stanivuković je naveo da su dobili zahtjev od Udruženja “Horeca” koje traži od grada 350.000 KM, a da su oni ponudili 200.000 KM za ugostitelje jer žele domaćinsko poslovanje.

“Skupštinska većina je ugostiteljima ponudila milion KM, a oni toliko uopšte nisu tražili. To nije domaćinsko poslovanje. Zašto Vlada RS ne poveća plate zdravstvenim radnicima, a ne da skupštinska većina za njih traži od grada jednokratnu isplatu”, naveo je Stanivuković.

Istakao je da gradonačelnik jedini na sutrašnjoj sjednici Skupštine grada ima pravo na amandman, te pozvao odborničku većinu da ukoliko imaju dobre prijedloge, da će ih podržati.

“Ne mogu prihvatiti da mi dajemo jednokratne pomoći i novac za sve jer je to republički nivo. Ovdje se stiče utisak da grad ima svima da da po 100.000 KM, a nema”, istakao je Stanivuković.

(E.M)