Vijesti 24.03.2023.

Stanivuković: Kad im nismo bili “dovoljno” dobri bombardovali su nas

ČITANJE: 1 minuta

Kad im nismo bili “dovoljno” dobri bombardovali su nas! Kad ih “dovoljno” ne poslušamo prijete nam sankcijama! Kad ubijaju naš narod niko nije kriv. Za naše žrtve niko nije odgovarao, napisao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, na svom blogu.

Nažalost, kako je naveo, ovakav odnos je česta pojava međunarodne zajednice prema Srbima.

“Danas, nakon 24 godine od NATO bombardovanja, s neizmjernom tugom se prisjećamo i odajemo počast svim nevinim srpskim žrtvama. Republika Srpska i Banjaluka nikad neće zaboraviti ovaj zločin!

Tokom bjesomučnog bombardovanja srpskih gradova i sela, bolnica i škola, vrtića i mostova ubijeno je 2 500, a ranjeno preko 12 500 građana. Na srpske njive i rijeke bacali su bombe sa osiromašenim uranijom, od čega su oboljele hiljade građana…. Sve su ti činili u ime demokratije, a kršeći međunarodno pravo, u ime humanosti, a ubijajući nedužnu djecu”, kaže Stanivuković.

Dodao je da je naša dužnost i obaveza da pamtimo, da se ne saginjemo i ne pokolebamo.

“Na današnji dan im poručujemo da ćemo ostati dostojanstveni u svom bolu i sjećanju, ali i svojoj vjeri i nadi da se ovako nešto neće nikad ponoviti”, zaključio je gradonačelnik Banjaluke.

Banjaluka će, podsjetio je, u znak sjećanja na sve nevine žrtve, večeras sirenom za uzbunu i gašenjem svjetala na objektima Gradske uprave i Banskog dvora simbolično obilježiti 24. godišnjice ovog strašnog zločina nad srpskim narodom i zemljom.

“Pomolimo se za svu našu stradalu braću i sestre”, rekao je Stanivuković.

Banjaluka sirenama i gašenjem svjetla odaje počast žrtvama NATO agresije