Prointer ITSS: Stanivuković lažima osporava projekat „e-Beba“

Kompanija Prointer ITSS odbacuje kao neargumentovane i klevetničke napade koje je ponovo na račun kompanije Prointer ITSS iznio poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković.

U sinoćnoj emisiji Puls BN TV, ismijavajući hvale vrijedan projekat izrade informacionog sistema „e-Beba“ koji predstavlja dio procesa digitalizacije javne uprave i značajno će pomoći roditeljima prilikom upisa novorođenčadi u matične knjige, optužio je ovu kompaniju da je izabrana kao ponuđač na javnoj ponudi pod privilegovanim uslovima.

Naime, Draško Stanivuković je iznio tvrdnje da je postojao ponuđač koji bi taj projekt implementirao za 87 hiljada konvertibilnih maraka pokazujući papir bez memoranduma i jasnih dokaza za sve što je naveo.

Nečitljivu fotokopiju je iskoristio da ospori javnu nabavku koja je sprovedena po zakonu i koja je svakom poslovnom subjektu koji ispunjava uslove iz predmetne nabavke bila prilika da se prijavi i predloži konkretno rješenje za izradu informacionog sistema „e-Beba“ uz mogućnost žalbe.

U svojim lažima gospodin Stanivuković ide tako daleko pa tvrdi da je iznos projekta na kojem je ova kompanija izabrana kao najpovoljniji ponuđač 800 hiljada maraka ne računajući PDV, a sve u cilju kako bi lažnim iznosima njegove tvrdnje zvučale još bombastičnije.

U kompaniji Prointer ITSS ističu da im čast što su dobili priliku da realizuju projekat koji će napraviti iskorak u radu naše uprave i novopečenim roditeljima pomoći da izbjegnu administrativne barijere.

Novorođenčad će uskoro još u porodilištima biti upisivana u matične knjige rođenih, a regulisaće se odmah i prijave za zdravstveno osiguranje i mjesto prebivališta. Naglašavaju da je ulaganje u informacione tehnologije zalog za bolju budućnost našeg društva i da će kao kompanija nastaviti da svakodnevno doprinose olakšavanju života građana.

Istakli su i da, iako idejama i kvalitetom rada žele da stvore pozitivan ambijent koji će mladim ljudima pomoći da ostanu u svojoj zemlji, prinuđeni su da Draška Stanivukovića tuže zbog narušavanja poslovnog ugleda kompanije. Tužba kao civilizovano pravo u civilizovanom društvu je istovremeno civilizovan odgovor na svaki pokušaj dotičnog da kompaniju uvlači u svoje političke igre i tako sebi osigura jeftine političke bodove, navodi se u saopštenju.

PROTEST ZBOG NAJAVLJENIH MJERA U BEOGRADU: Neredi ispred Skupštine Srbije

Protest ispred Skupštine Srbije protiv novih najavljenih mjera na suzbijanju virusa korona oteo se večeras poslije 22 sata kontroli. Okupljeni su srušili zaštitnu ogradu ispred skupštine, pale baklje, a pripadnici policije su se sklonili u jednom trenutku, javlja izvještač Tanjuga sa lica mjesta. Ispred skupštine je haos, a kada je masa nagrnula na skupštinu, policija

Predstavnički dom izglasao izmjene Izbornog zakona za Mostar

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je večeras u Sarajevu po hitnom postupku Prijedlog zakona o izmjenama Izbornog zakona BiH koji će omogućiti provođenje lokalnih izbora u Mostaru. Riječ je o zakonu koji će, kada ga usvoji Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, građanima Mostara omogućiti da glasaju na lokalnim izborima nakon dva izborna ciklusa. Za

Đoković se vratio treninzima

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković trenirao je na terenu svog teniskog centra na Dorćolu. Srpski igrač se tako, poslije tačno dvije nedelje koliko je proveo u izolaciji, vratio na teren. Novak tenis nije igrao praktično od Adrija tura u Zadru, koji je prekinut poslije saznanja da jedan od učesnika, Bugarin Grigor Dimitrov, ima virus korona.

DODIK: Nebojša Šešlija dobra opcija za pobjedu u Istočnoj Ilidži

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da opština Istočna Ilidža zaslužuje da ima pravo vođstvo, da korespondira sa republičkim i gradskim organima vlasti i da pokuša učiniti sve da riješi važne infrastrukturne probleme kako bi obezbijedila što bolje uslove za sve stanovnike ove lokalne zajednice. Dodik je, pozdravljajući večeras potpisani koalicioni sporazum sedam političkih stranaka

PLAŽE U CRNOJ GORI PUSTE: Konobar u smjeni zaradio svega 1 evro (FOTO)

Sezona u Crnoj Gori nikada nije doživjela ovakav krah, usljed pandemije koronavirusa i zatvaranja granica. Društvenim mrežama kruže fotografije pustih plaža. Tako je, recimo, plaža u Bečićma potpuno prazna, a ne samo što na ležaljkama nema nikoga, već je sve potpuno pusto, prenosi Kurir. Gepostet von Podgoricki vremeplov am Dienstag, 7. Juli 2020 Ugostitelji se žale

DRVAR: Odblokiran magistralni put, građani poručili da će nastaviti proteste

Magistralni put Drvar – Bosansko Grahova, koji je danas nekoliko stotina Drvarčana blokiralo u znak protesta zbog otpada iz Italije koji je dovezen na područje opštine Drvar, večeras je odblokiran.  Okupljeni građani su poručili da će protesti biti nastavljeni sve dok otpad ne bude uklonjena sa područja ove opštine. Načelnik opštine Drvar Dušica Runić rekla

JEDAN RADNIK ZARAŽEN Korona virus i u Parlamentu BiH

Korona virus ušao je u Parlamentarnu skupštinu BiH, a prema informacijama koje su Patriji potvrđene iz Službe za zajedničke poslove jedna osoba zaražena je virusom kovid-19. Navodno je riječ o zapolenom u Sektoru za finansije Parlamentarne skupštine BiH. U BiH je do danas registrovano 5.621 lice inficirano virusom korona, preminulo je 207 osoba, a oporavilo