Prointer ITSS: Stanivuković lažima osporava projekat „e-Beba“

Kompanija Prointer ITSS odbacuje kao neargumentovane i klevetničke napade koje je ponovo na račun kompanije Prointer ITSS iznio poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković.

U sinoćnoj emisiji Puls BN TV, ismijavajući hvale vrijedan projekat izrade informacionog sistema „e-Beba“ koji predstavlja dio procesa digitalizacije javne uprave i značajno će pomoći roditeljima prilikom upisa novorođenčadi u matične knjige, optužio je ovu kompaniju da je izabrana kao ponuđač na javnoj ponudi pod privilegovanim uslovima.

Naime, Draško Stanivuković je iznio tvrdnje da je postojao ponuđač koji bi taj projekt implementirao za 87 hiljada konvertibilnih maraka pokazujući papir bez memoranduma i jasnih dokaza za sve što je naveo.

Nečitljivu fotokopiju je iskoristio da ospori javnu nabavku koja je sprovedena po zakonu i koja je svakom poslovnom subjektu koji ispunjava uslove iz predmetne nabavke bila prilika da se prijavi i predloži konkretno rješenje za izradu informacionog sistema „e-Beba“ uz mogućnost žalbe.

U svojim lažima gospodin Stanivuković ide tako daleko pa tvrdi da je iznos projekta na kojem je ova kompanija izabrana kao najpovoljniji ponuđač 800 hiljada maraka ne računajući PDV, a sve u cilju kako bi lažnim iznosima njegove tvrdnje zvučale još bombastičnije.

U kompaniji Prointer ITSS ističu da im čast što su dobili priliku da realizuju projekat koji će napraviti iskorak u radu naše uprave i novopečenim roditeljima pomoći da izbjegnu administrativne barijere.

Novorođenčad će uskoro još u porodilištima biti upisivana u matične knjige rođenih, a regulisaće se odmah i prijave za zdravstveno osiguranje i mjesto prebivališta. Naglašavaju da je ulaganje u informacione tehnologije zalog za bolju budućnost našeg društva i da će kao kompanija nastaviti da svakodnevno doprinose olakšavanju života građana.

Istakli su i da, iako idejama i kvalitetom rada žele da stvore pozitivan ambijent koji će mladim ljudima pomoći da ostanu u svojoj zemlji, prinuđeni su da Draška Stanivukovića tuže zbog narušavanja poslovnog ugleda kompanije. Tužba kao civilizovano pravo u civilizovanom društvu je istovremeno civilizovan odgovor na svaki pokušaj dotičnog da kompaniju uvlači u svoje političke igre i tako sebi osigura jeftine političke bodove, navodi se u saopštenju.

Kasa javnih prihoda „teža“ za 48 miliona KM

Poreska uprava Republike Srpske je u prvih jedanaest mjeseci ove godine na račun javnih prihoda RS prikupila ukupno 2,28 milijardi maraka, što je za oko 48 miliona KM ili dva odsto više u odnosu na isti period prošle godine, što pokazuje da je nastavljen pozitivan trend u naplati javnih prihoda.

ODJELJENJE ZA OBRAZOVANJE Za studentske stipendije stigao 391 zahtjev

U okviru gradskog programa stipendija, ukupne vrijednosti 1,6 miliona KM, na konkurs za stipendiranje studenata prvog ciklusa, pristigao je ukupno 391 zahtjev. Prema podacima Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, od ukupnog broja, u razmatranju su 342 zahtjeva koja ispunjavaju uslove, i to 222 po osnovu socijalnog statusa, 103 po uspjehu i 17 zahtjeva

Banjalučanke pred sudom zbog prostitucije

Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka podnio je zahtjev da zbog prostitucije bude pokrenut prekršajni postupak protiv dvije osobe čiji su inicijali T.J. i N.B.

Servisne informacije za nedjelju, 8. decembar

Servisne informacije za nedjelju, 8. decembar 2019. godine: Policijska uprava U protekla 24 časa u Banjaluci zabilježeno je pet krivičnih djela. Javni red i mir je narušen šest puta. Dogodile su se tri saobraćajne nezgode, dva lica su lakše povrijeđena. Služba hitne pomoći U Stanici hitne pomoći pregledana su 72 odrasla pacijenta, 21 dijete i