Politika 14.12.2022.

STANIVUKOVIĆ: Mogao bih da vodim PDP, ne bježim od odgovornosti

ČITANJE: 2 minute

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković potvrdio je da ima plan da se kandiduje za predsjednika PDP.

Stanivuković je govoreći o ambicijama da preuzme PDP poručio da ne bježi odgovornosti i da ne krije plan da se kandiduje za poziciju predsjednika PDP.

– Moja odgovornost na rezultate koje imam u Banjaluci je da idem na tako nešto. Ne krijem svoj plan da se kandidujem za takvu poziciju unutar PDP kada se stvore uslovi kroz unutarstranačke izbore. Ne bježim od odgovornosti, ako ostvarujem dobre rezultate tražim i veću odgovornost za veće rezultate – rekao je Stanivuković za ATV.

Na pitanje da li bi mogao da vodi PDP Stanivuković poručuje:

– Vrlo je izvjesno i realno, ali politika me je naučila da ništa ne kažem dok se to ne desi. Svaki put kad pomislite da će biti, to ne bude.

Iako ga doskorašnji saborac u stranci Jelena Trivić optužuje da je radio protiv nje za izbore i da PDP može da bira između nje i njega, on ističe da su u dobrim odnosima.

– Što se mene tiče u dobrim smo odnosima. Moje najveće moguće poštovanje. Trudim se da imamo kontakt i trudim se da na organima stranke razgovaramo. Sada će doći sjednice predsjedništva, trudiću se da razgovaramo, ako mene pitate, moja vrata su otvorena – rekao je Stanivuković.

On ističe da o njemu i Trivićevoj treba da raspravljaju organi stranke.

– Mi smo radili ozbiljno. Jelena je imala najzavidniji rezultat u pozitivnom smislu. Ako uzmete sve izborne prevare, pikanterije, moguće ili nemoguće, onda pričate o tome da je to istorijski rezultat. U PDP u Banjaluci smo uspjeli uraditi ono što niko nije. Jelena je imala 55.000 glasova podrške – rekao je Stanivuković, prenosi ATV.

(SB)