Vijesti 04.03.2021.

STANIVUKOVIĆ: Most u Docu ćemo graditi kada dođu bolja vremena, novac ide za projekte vodosnabdijevanja

ČITANJE: 2 minute

Izgradnja mosta u Docu će morati sačekati bolja vremena, a nepotrošeni dio novca za te namjene će biti usmjeren na projekte vodosnabdijevanja, rekao je to gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Kazao je da je iz sredstava Evropske banke za obnovu i razvoj obezbijeđeno tri miliona KM što je dovoljno za 25 odsto radova na tom mostu, prenosi Srpskainfo.

– Sa rješavanjem imovinsko pravnih odnosa cijela investicija prelazi 15 miliona KM. Kada sam postavio pitanje imate tri miliona KM, kako ste mislili to uraditi? Oni su rekli da će možda podržati Vlada RS ili će biti kredit. Izgleda da je bio cilj da se zakopa gradilište dok su izbori, pa neka se nastave radovi u naredne četiri godine – naveo je on.

Naglasio je da je Grad odlučio da radovi na gradilištu stanu u fazi investicije koja trenutno iznosi oko milion KM.

– Sa tim ciljem se priprema i aneks ugovora sa izvođačem radova. Ostalih dva miliona KM po ugovoru sa EBRD može biti iskorišteno za vodosnabdijevanje, koje je za nas strateško opredjeljenje. Izvođač radova je u ovoj fazi bio korektan i postignut je dogovor po tom pitanju- naglasio je on.

Istakao je da je gradnja ovog mosta počela bez jasne vizije, kako da se taj posao do kraja uradi.

– Da li su postojali neki nezvanični dogovori, da će neko dati neka sredstva ili kako? Mi tih dokumenata nemamo . U ovoj fazi nastavljati sa radovima za koje će možda trebati još 12 ili više miliona KM je vrlo neracionalno, obzirom na epidemilošku situaciju, da ide vakcinacija i da Domu zdravlja trebaju dodatna sredstva – naveo je on.

Kaže da ovom promjenom Grad neće imati nikakve penale ili štetu.

– Isto tako neće biti nikakve štete ni po izvođača a ni EBRD, koji finansira takav projekat – naveo je Stanivuković.

(SB)