Politika 03.06.2021.

Stanivuković: MUP je privatizovan, zaštićeni su kao bijeli medvjed

ČITANJE: 2 minute

Danas želim da vam predstavim kako je to biti gradonačelnik u privatizovanoj državi, rekao je gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković na vanrednoj konferenciji za medije.

Kazao je da ga MUP Republike Srpske sumnjiči za dva krivična djela.

– Kažu da sam neovlašteno fotografisao “Kajak”, a ja se pitam kakvo je to krivično djelo? Ne znam šta će me sutra ispitivati, ali znam da je MUP privatizovan. Takođe, terete me za ugrožavanje sigurnosti porodice Radišić, a oni zaštićeni kao bijeli medvjed, dok mene niko ne štiti – kazao je Stanivuković, dodajući da mu je ovo trinaesta krivična prijava.

– Meni prema ovim krivičnim prijavama prijeti preko 15 godina zatvora. Gospodine Lukač, Vi, koji radite za sestriće i kumove, prema Vama treba biti podignuta optužnica – rekao je Stanivuković.

Rekao je da na ove plave koverte gledao kao na rođendanske čestitke, piše Srpskainfo.

– Sve je ovo dio borbe protiv privatne države. Sutra u 10 časova idem ispred MUP, a pozivam i građane da to učine – rekao je on.

Istakao je da je njegova borba usmjerena protiv svih koji su nelegalno gradili, pa tako, kako kaže, i protiv “Agapea”.

– Oni se bore na sve moguće načine. Jedva čekam da me tuži Gorica – kaže on.

Dodao je da su sredstva za školu za Adu obezbijeđena, ali da koče projekat pod izgovorom da nije poslata inicijativa.

– Postoji inicijativa, predao ju je moj prethodnik u martu prošle godine i Natalija Trivić je lično odgovorila na nju – kaže Stanivuković, te istakao da od Trivićeve očekuje izvinjenje koje će izroditi zajednički dogovor.

– Sve rade da ništa ne uradimo. Koče i projekat besplatnih udžbenika, kako ih ne bi bilo u septembru – rekao je on.

Osvrnuo se i na temu Skupštine grada.

– Skupština traje četiri dana. Ne daju mi zamjenika, kako bih svaki dan morao sjediti tamo i kako ne bih imao mogućnosti da radim svoj posao – rekao je Stanivuković i dodao da zbog toga važne investicije ispaštaju.

(E.M)