Politika 16.10.2021.

Stanivuković: Nadam se da je ovo posljednja godina u kojoj će građani ispaštati samo zato što su glasali drugačije

ČITANJE: 1 minuta

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke rekao je da su Banjaluku bez jesenjih sadnji ove godine ostavili odbornici skupštinske većine kada su odlučili da skinu 80.000KM sa ove stavke.

“Žao mi je što će ovo biti prva jesen koju Banja Luka pamti, a tokom koje neće biti zasađeno nijedno drvo. Iako su aleje simbol Banje Luke i ono što ovom gradu daje dušu, pojedinim štetočinama ni to nije sveto. Predložili smo da se taj novac vrati rebalansom, ali čini mi se da će zbog nove blokade ova jesen proći čak i bez usvajanja rebalansa”, naveo je Stanivuković na Tviteru.

Prema njegovim riječima, Banjaluka plaća cijenu promjena sa prethodnih izbora, ali je to, kako kaže, i cijena promjena koje će se desiti naredne godine na nivou Republike Srpske.

“Nadam se da će naredna, u poređenju sa ovom godinom blokada i zaustavljanja sadnji aleja i gradnje parkova, biti godina u kojoj će sve bujati i procvjetati kako u političkom, društvenom i ekonomskom, tako i u svkom drugom smislu”, kaže gradonačelnik Banjaluke.

(A.M.)