Politika 31.01.2021.

Stanivuković najavio krivične prijave protiv Radojičića, Ćućuna i Letića

ČITANJE: 3 minute

Kriminal je uhvaćen kao zec i ne može da mrdne, kroz krivične prijave biće predat utorak. Ovo je samo početak.

To je kazao gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković u današnjem obraćanju javnosti iznoseći izvještaje o, kako je naveo, kriminalu u proteklom periodu u Gradskoj upravi.

Najavio je krivične prijave protiv Igora Radojičića, Mladena Ćućuna i Milenka Letića.

“Mislim da će biti pet krivičnih prijava u utorak”, rekao je Stanivuković.

On je istakao da u Banjaluci ima 372 bilborda, od čega je 159 lažno postavljenih.

“Ne plaćaju komunalnu naknadu. Bilbordi su postavljeni 17 metara od Gradske uprave. Budžet je oštećen za pola miliona maraka. Eto gdje su besplatni udžbenici”, kazao je Stanivuković.

Draško Stanivuković / Foto: Aleksandar Golić/RAS Srbija

Bilbordi bez dozvola

Tim za reviziju je , dodao je on, našao 50 bilborda koji su ničiji.

“Svi moraju biti otkriveni i svi moraju platiti. Rok je u ponedjeljak firmama da plate. Ide krivična prijava protiv načelnika komunalne policije jer je ćutao. Tačka”, kazao je Stanivuković. Dodao je da je kum Dragana Lukača vodio poslove. Naveo je da je sam sebi potpisivao nadzor.

“Ko je čistio Crkvenu, zašto. Hoće da se vrati na posao. Malo morgen, hoće kad mene ne bude”, naveo je Stanivuković.

“Da vidite kancelariju Mladena Ćućuna. Kao Luj XIV. Ćućun XIV. Krivična prijava ide protiv njega u utorak”, istakao je Stanivuković.

Pokazao je i fotografiju ograde koja je koštala 120.000 KM, a procijenjena je na 25.000 KM.

Ovo radimo jer institucije nisu radile

Draško Stanivuković / Foto: Aleksandar Golić/RAS Srbija

“Dolazi naplata za sve koji su lovili. Kad odete u kancelariju Ćućuna da vidi kako izgleda. Pozivam sve da ovo hapse, ali i mene ako nešto nije tačno. Prečešljajte sve javne nabavke. Ovo radimo jer institucije nisu radile”, rekao je Stanivuković govoreći o zloupotrebi službenih auta u lične svrhe. Rekao je da zna i da ga neko vozilo prati, ali da ga ništa neće spriječiti.

“Moja je želja da spasim narod ili da umrem pokušavajući. Ne mogu me uhvatiti u grešci, mogu me samo uhvatiti u lapsusima, ali ja njih hvatam u kriminalu”, naglasio je Stanivuković.

Govorio je i o primanju ugovora o djelu onih ljudi koji su već zaposleni. Dao im je rok da ponište te ugovore do ponedjeljka.

“Ima spornih diploma stečenih za vrlo kratko vrijeme. Poslat ćemo svim ustanovama da se izjasne o vjerodostojnosti. Ima ih i u FBiH. Ima i načelnika, jedan je Neven Stanić, gradonačelnik”, ekao je Stanivuković.

Dugovanja “Akvane”

Kazao je da ovi izvještaji zaustavljaju kriminal i u drugim insitucijama jer “znaju da ćemo i tamo pobijediti”. Spomenuo je i nazive firmi koje su dobivale najviše poslova od Gradske uprave.

“U “Akvani” je izvršen ekonomski genocid, izvučen je novac. Imamo deset miliona duga”, rekao je između ostalog, Stanivuković. Pozvao je sve građane da pišu njihovom timu za reviziju te da će nastaviti dalje bez obzira na pritiske i opstrukciju, piše Avaz.

(A.M.)