Politika 22.03.2021.

STANIVUKOVIĆ NAKON PROTESTA: Grad će pomoći ugostiteljima, tražimo modalitet za to

ČITANJE: 1 minuta

Nisu građani izašli na ulicu jer su im zatvorili lokale, nego zašto što im se nakupilo nezadovoljstvo dok posljednjih mjeseci gledaju kako jedni mogu sve, a drugi ne mogu ni da rade.

Poručio je ovo gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, nakon današnjeg protesta ugostitelja koji su na ulice izašli nezadovoljni novim mjerama Republičkog štaba za vanredne situacije.

– Građane boli kada gledaju kako neki njihovim novcem u sred pandemije idu na Krf, u Tel Aviv, Pulu, Lugano, a onda im zatvore lokale od kojih žive. Boli ih kada se u sred pandemije kupuju službena vozila i namještaj, a onda kažu da nema novca za pomoć privredi – rekao je Stanivuković.

Kaže da, koliko god vremena bila izazovna, demokratija građanima omogućava da izraze svoje nezadovoljstvo. Ipak, poziva na strpljenje i poručuje građanima da čuvaju zdravlje.

– Ako nekome onemogućite da radi, morate to nadoknadinti. Mnoge zemlje su takođe uvodile slične mjere, ali su pomagale privredi. Sličnih primjera ima i u regionu. Vlada Srbije je turizam i ugostiteljstvo pomogla sa 17 miliona evra, i to nekoliko puta, hrvatska Vlada je izdvojila milijarde kuna pomoći. Šta su naši ugostitelji dobili? – upitao je Stanivuković.

Gradonačelnik najvećeg grada Republike Srpske, poručio je danas da će Grad Banjaluka pronaći način da pomogne onima kojima je pomoć potrebna.

– Zbog svega toga, Grad Banjaluka će pomoći ugostiteljima, onima kojima je zbog pandemije i mjera onemogućeno da rade. Već analiziramo na koji način se tim ljudima može pomoći i pronaćićemo modalitet da to učinimo – rekao je Stanivuković.

(SB)