Politika 06.02.2019.

Stanivuković neće organizovati peticiju protiv visokih cijena vode u Bijeljini

ČITANJE: 2 minute

Poslanik PDP-a Draško Stanivuković potvrdio je danas da neće organizovati peticiju protiv visokih cijena vode u Bijeljini, iako je takvu akciju pokrenuo u Banjoj Luci, gdje je voda tri puta jeftinija od one u najvećem gradu Semberije.

Na današnjoj pres konferenciji ispred Skupštine grada, koja danas raspravlja o predloženoj korekciji cijene vode u Banjoj Luci u prosječnom iznosu od tri marke po domaćinstvu, Stanivuković nije želio da odgovori na pitanje da li će se, po istom principu, ponašati i u Bijeljini, gdje je njegov PDP dio vlasti.

Umjesto odgovora na novinarsko pitanje, Stanivuković je samo kazao da „Banja Luka ne treba da se ugleda na Bijeljinu, nego na Zagreb, Beograd i druge velike gradove“.

Uoči današnje sjednice, odbornik SNSD-a u Skupštini grada Stojan Vukajlović pozvao je Stanivukovića da sličnu akciju pokrene i u Bijeljini i drugim gradovima u kojima je PDP na vlasti, navodeći da je u njima voda i do tri puta skuplja nego u najvećem gradu Srpske.

“Ukoliko mu je stalo do istine i pravde, Stanivuković bi trebao pozvati svog stranačkog kolegu i predsjednika Skupštine grada Bijeljina Slavišu Markovića da pod hitno snizi cijenu vode u tom gradu, jer je skoro 300 odsto skuplja nego u Banjaluci, koja ima neuporedivo veću vodovodnu i kanalizacionu mrežu”, rekao je Vukajlović.

On je podsjetio da će i sa najavljenim poskupljenjem cijena vode u Banjaluci iznositi 1.30 KM po metru kubnom, što je i dalje među najnižim u zemlji i regionu, napominjući da je u Bijeljini 3.05 KM. Vukajlović je pozvao Stanivukovića da istu peticiju organizuje i u Kotor Varošu, gdje je njegov PDP na vlasti, a gdje je voda skuplja nego u Banjaluci.

Istovremeno, Stanivuković nije želio da odgovori na pitanje zašto je prošle godine glasao za prepuštanje seoskih vodovoda u nadležnog gradskog „Vodovoda“, iako je ova mjera jedan od ključnih argumenata za predloženu korekciju cijene vode.

Protest protiv NATO-a u gradskoj skupštini

Odbornici SNSD-a na današnju sjedinicu Skupštine grada došli su sa vojnim šljemovima, na kojim je bila nalijepljena izjava poslanika PDP-a i ministra spoljnih poslova Igora Crnatka o tome da BiH treba slijediti primjer Crne Gore i ući u NATO savez.

Kako je rečeno uoči današnje sjednice, oni su se odlučili na ovaj potez, revoltirani Crnatkovom izjavom sa međunarodnog foruma u Podgorici na kojem se Crnadak, prema izjavama tamošnjih medijima, založio za ulazak BiH u NATO.