Politika 20.06.2022.

Stanivuković: Nećemo odustati od odluke o neradnoj nedjelji

ČITANJE: 2 minute

Gradonačelnik Draško Stanivuković poručio je da je potpuno jasno da je odluka o neradnoj nedjelji prijeko potrebna i da Grad Banja Luka neće odustati od te odluke.

-Sindikat radnika je za to, svi trgovci su za to, a da je to prijeko potrebno potpuno je jasno jer takvu odluku podržava i preko 60 odsto ključnih trgovačkih centara, marketa i prodavnica koji su za takvo nešto. Podržavaju je i cvjećari, prodavnice i mnogi drugi kojih se tiče odluka. Većinski su to žene i majke koje rade u trgovinama – kazao je on.

Od početka mandata, kako je kazao zalaže se za porodicu.

– Možda će neka majka imati slobodan utorak, ali njeno dijete je utorkom u školi. I tu se dijete i majka razmimoilaze i tu je suština zašto mi smatramo da je ova odluka važna za porodicu – kazao je on.

Istakao je da odlukom o neradnoj nedjelji neće nijedno radno mjesto neće biti ugašeno

-Potrošnja će se preraspodijeliti na druge radne dane. Ljudi će imati svoju nedjelju. Moramo da gradimo i dio tradicionalnog patrijahalnog društva gdje je porodica centar svega. Zato insistiramo na neradnoj nedjelji – napomeno je Stanivuković.

Podsjetio je da su istraživanja pokazala da je 93 odsto Banjalučana za neradnu nedjelju, kao i sindikat trgovaca, sindikat radnika i 60 odsto trgovina.

– Dva puta su skinuli odluku sa dnevnog reda Skupštine – rekao je on i podvukao da je ovo suštinska odluka, društveno korisna za naš narod i da zato na tome istrajava.

Sve što je do gradske administracije, kako je istakao – je urađeno.

-Ako se nastavi ovako, stepen naše borbe ćemo podizati i biće jednak protestima. Sve su zaustavili, sve najvažnije infrastrukture projekte – zaključio je Stanivuković, dodajući da odluku o neradnoj nedjelji opet predlaže na Skupštini.

(E.M)