Politika 07.02.2021.

STANIVUKOVIĆ: Niko nema ekskluzivno pravo da se sastaje sa Vučićem, pa ni Dodik

ČITANJE: 2 minute

Povodom izjava srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika o saradnji sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, reagovao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Njegovo reagovanje prenosimo u cijelosti:

“Kritikovati i podrugljivo savjetovati onoga ko vas hrani, a Republika Srbija je mnogo puta nahranila Republiku Srpsku, je u najmanju ruku nekorektno i bezobrazno.

Srbija je Srpskoj pomogla tokom pandemije, izgradila mnoge objekte, pomogla penzionerima da prime penziju i toliko puta pritrčala u pomoć, da mi je neshvatljivo da predsjednika Srbije kritikuje upravo čovjek koji je od njega najviše puta to tražio.

Republika Srpska ne dijeli mišljenje ovog čovjeka, ja se ograđujem od njega. Niko nema ekskluzivno pravo da se samo on sastaje sa predsjednikom Srbije, kao niti bilo kim drugim zvaničnicima, pa tako ni srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH, gospodin Milorad Dodik.

I ja sam Srbin i predstavljam najveći grad u Republici Srpskoj i imam pravo na sastanke i nove saradnje. Takođe, zvaničnici Srbije se nisu sastajali sa opozicijom, kako gospodin Dodik tvrdi, nego sa predstavnikom najvećeg grada Republike Srpske.

Saradnja Republike Srbije i Republike Srpske, Banje Luke i Beograda, kao i drugih gradova je nadživjela mnoge predstavnike, nadživjeće i sve nas. Vremena kada je Milorad Dodik jedini imao pravo da se sastaje sa zvaničnicima Srbije i jedini imao otvorena vrata ove zemlje su prošlost”, zaključio je Stanivuković.

“Da se nikad više ne ponovi”

Na današnji dan, već decenijama, sjećamo se velikog zločina koji je počinjen nad srpskim narodom u Drugom svjetskom ratu. Obilježavajući ove važne datume, podsjećamo na strašne planove iz naše istorije iz kojih treba da izvučemo pouku, da se ovako nešto nikada više ne ponovi, objavio je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, na društvenim mrežama,nakon današnjeg pomena u Drakuliću.
.
– Spomen obilježja onima koji su stradali često znaju biti zapuštena, održavaju se samo onda kada se bliži dan pomena. Žrtva koju je naš narod podnio zaslužuje da je se sjećamo, ne samo danas, već svaki dan, tokom cijele godine – ističe Stanivuković.

– Nedaleko od spomen obilježja žrtvama Drakulića, Šargovca, Motika i rudnika Rakovac, nalazi se Ulica 7. februar koja je u lošem stanju. Na nama je da ovakva mjesta održavamo, jer održavajući i uređujući njih, obezbjedićemo da sjećanje na veliku žrtvu našeg naroda nikada ne izblijedi – zaključuje Stanivuković.

(SB)