Politika 22.01.2023.

Stanivuković: Nisam i nikada neću biti faktor podjela unutar opozicije

ČITANJE: 1 minuta

Nisam i nikada neću biti faktor podjela i sukoba unutar opozicije, od čega samo korist može imati aktuelna vlast, koja to i priželjkuje.Кompromis je mjera odgovornosti, a razgovor način rješavanja problema – i unutar stranke i unutar opozicije. To je jedini ozbiljan i odgovoran pristup. Sve ostalo je avantura i pustolovina koja nas vodi u neizvjesnost i poraze, umjesto u nove pobjede i promjena koje treba da donesemo, napisao je na svom fejsbuk profilu gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Istakao je da politika koju zagovara je čvrsta, opoziciona, ali istovremeno konstruktivna i nacionalno odgovorna, koja je potrebna u ovim trenucima

U smjesi nacionalno -odgovornog opozicionog i konstruktivnog djelovanja leži put jačanja politike PDP-a ali i cijele opozicije. Moramo odbaciti zablude da bilo koji pojedinac treba da kreira šablon opozicionog djelovanja, a opozicija treba da svoje djelovanje pokaže u više pravaca, nijansi i načina djelovanja od čega svi naši glasači i podrška, u tom raznolikom opozicionom djelovanju, mogu pronaći svakog, kako pojedinca tako i politiku koja mu je najpribližnija, navodi Stanivuković.

(Z.M)